Primele schiţe ale conceptului Peugeot care debutează la Shanghai

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Centrul de cercetare şi dezvoltare Citroen din China a realizat conceptul unui crossover de la Peugeot. Modelul debutează la Salonul Auto de la Shanghai, pe 19 august.

Divizia din China a concernului PSA a creat un crossover nou, pe care îl va prezenta în versiunea concept la Salonul Auto de la Shanghai. Designerii centrului Citroen din China au desenat un crossover sub sigla Peugeot, care nu a primit încă o denumire sau un scop în viaţă. Aparent, modelul este ceva inspirat din conceptul 5 By Peugeot şi pare să fie un crossover bazat pe 508. Conceptul din cele trei schiţe are doar trei uşi, o siluetă de coupe şi o caroserie de SUV, sau cel puţin aşa ne sugerează proporţiile sale.

Cei de la PSA Peugeot-Citroen au investit sume mari de bani în centrul lor de cercetare şi dezvoltare din China, iar rezultatele au început să apară. Se pare că noul concept este prima creaţie a designerilor pregătiţi în China să înţeleagă designul internaţional şi cum se aplică acesta pe automobile. În viziunea unora, noul crossover reprezintă versiunea Peugeot a lui Mitsubishi ASX, cu excepţia jantelor de dimensiuni mari şi a lipsei portierelor spate.

Dacă acestea totuşi există, sunt şanse ca francezii să implementeze un sistem de deschidere a portierelor prin mânere ascunse în rama geamului, cum s-a procedat în cazul lui Seat Leon, Alfa Romeo Giulietta şi Alfa Romeo 156, pentru a denumi câteva cazuri recente.

Interiorul modelului prezintă doar patru locuri şi are un aspect sportiv şi futurist. Ca de obicei, o bună parte din trăsăturile de la interior ale unui concept nu vor fi preluate şi de modelul de serie, dar ne aşteptăm să vedem şi o configuraţie cu patru locuri în cazul unor versiuni ale noului crossover de la Peugeot. Prezentarea oficială a noului concept va avea loc abia pe 19 august, când va începe Salonul Auto de la Shanghai.

Via | ChinaCarTimes

Comentarii (2)

  • extraordinar conceptul dar .....
    cand se va deschide magazinu' de jante?
    1 1
  • cam copiat
    Are o tenta de saab...cu lexus. rusinica....
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru