Feedback
wsdasdfsdfsdfsdf

Peugeot EX1 Concept deţine recordul de viteză pentru vehicule electrice

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.12.2010
Constructorul din Sochaux deţine două recorduri mondiale neoficiale cu un concept: EX1. Acesta este cel mai rapid vehicul electric din lume, cu acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3.49 secunde şi un timp de sfert de milă de 12.67 secunde.

Francezii de la Peugeot au reuşit să obţină un record mondial neoficial la bordul lui EX1. Conceptul a fost dus în China şi condus în faţa unui public de 200 de persoane spre un record mondial de viteză pentru vehicule electrice. Piloţii au fost Nicolas Varnier şi chinezul Han Han. Recordul a fost stabilit la un aerodrom militar din oraş şi Varnier a stabilit recordul de acceleraţie cu start de pe loc – în doar 3.49 secunde. Apoi, Han Han a obţinut un timp de 7.0862 secunde pentru o optime de milă (201 metri) şi 12.6754 secunde pentru un sfert de milă (402 metri).

Peugeot EX1 este un concept electric şi este echipat cu două motoare care furnizează un total de 340 CP şi 240 Nm.

Cele două motoare electrice angrenează toate cele patru roţile şi oferă un sistem de tracţiune integrală extrem de precis. Iniţial, francezii estimau că acceleraţia de la 0 la 100 km/h va fi realizată în 3.55 secunde, iar sfertul de milă(402m) va fi parcurs în 14.4 secunde.

Noul concept de la Peugeot are o înălţime de 0.9 metri şi are o lăţime de 1.77 metri. Lungimea lui EX1 nu a fost încă anunţată, iar masa acestuia este şi ea un element misterios. Francezii au mai anunţat că EX1 poate să obţină o forţă de 1G în viraje şi au declarat că EX1 nu este doar un vehicul pentru oraş, ci un adevărat deţinător de recorduri - iar proba din China a dovedit întocmai acest lucru. Dat fiind masa sa mai mică de 1.000 kilograme, putem vorbi de cel mai rapid vehicul 100% electric din lume.

Francezii spun că modelul lor ar putea realiza accelerarea 0-100 km/h în doar 3.0 secunde cu setările potrivite.

Via | Automedia.bg

Comentarii (2)

  • Serios?
    Eu stiam ca Tesla Roadster are cea mai rapida acceleratie din lume pentru o masina electrica...2,5 secunde...
    0 7
  • mai jos, ce declara chiar cei de la Tesla:
    'The AC induction motor and single speed gear box create instant torque from 0 rpm. Up to 295 lbs-ft of torque and 288 horsepower are produced as the car smoothly accelerates from 0 to 60 mph in 3.7 seconds'
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru