Peugeot vrea să renunţe la cifrele din denumirile modelelor mărcii

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.10.2010
Succesorul actualului 308 nu va mai primi o denumire alfanumerică, ci un nume definit de un termen. Acest lucru se va generaliza ulterior pe întreaga gama Peugeot.

Peugeot vrea să renunţe la denumirile alfanumerice pentru modelele sale, prima apartiţie a unui termen pentru ilustrarea numelui unui model urmând să apară odată cu lansarea succesorului actualului 308. Motivul: Peugeot a utilizat deja denumirea 309 între 1985 şi 1993.

Schimbarea filosofiei nomenclaturii Peugeot se va extinde ulterior pe toată gama francezilor, termenii urmând să înlocuiască cifrele şi numele regăsite acum în linia constructorului din Sochaux.

În industria auto europeană, numele sunt utilizate sub formă alfanumerică de Citroen, Audi, BMW sau Mercedes, în timp ce producătorii de volum (Volkswagen, Renault, Opel, Fiat) optează în general pentru termeni în denumirile modelelor proprii.

via | WCF

Comentarii (4)

  • "prima apartiţie a unui termen pentru ilustrarea numelui unui model urmând să apară odată cu lansarea succesorului actualului 308"

    exista deja rcz, nu, nu este 308 RCZ, ci doar RCZ.

    urmatoarele modele vor fi compuse din 2 litere si o cifra sau 3 litere.
    7 1
  • ce schimbare de strategie,si cand te gandesti ca peugeot a dat in judecata porsche la lansarea lui 911 care trebuia sa se numeasca 901 pt ca la acel moment combinatia de trei cifre si un zero la mijloc era o denumire specifica lu peugeot
    2 1
  • you_hoooo
    pacat
    Pacat ca vor sa faca asta! Parca aveau un termen: "sacre numero"; si numerele sacre sunt 205, 206. Nu cred ca vor abandona numerele pana la urma; cred ca acum vor sa testeze reactia publicului...
    3 0
  • mda
    da urmeaza exemplu idiot al lui hyunday...dupa ce coreenii au reusit sa creeze un brand(vezi tucson,care la un moment dat avea cele mai mari vanzari pe categoria suv)au venit cu niste denumiri complet aiurea ix ,iy i....cred ca ala care le-a denumit era intr=-o ureche
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru