Piaţa auto din România creşte în luna februarie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.03.2011
Comparativ cu ianuarie 2011, luna care tocmai s-a încheiat a consemnat o creştere a numărului de înmatriculări la nivel naţional. Dacia s-a clasat din nou pe primul loc, cel mai vândut model din ţară fiind Logan.

După un ianuarie ceva mai dificil pentru importatorii auto din România, luna februarie a adus o creştere a înmatriculărilor de maşini noi. Potrivit cifrelor publicate astăzi de Capital, luna trecută, 3328 de români au înmatriculat maşini noi, în creştere faţă de cele 2648 de automobile înregistrate în ianuarie. Comparativ cu luna februarie a anului trecut, creşterea a fost substanţială, de 21.28 procente.

Cum era şi normal, prima treaptă a podiumului este ocupată tot de Dacia, care a reuşit să livreze 907 unităţi. Pe locul doi s-au aflat Skoda şi Volkswagen, cu 382 şi 320 de unităţi vândute pe piaţa din România.

Modelul care s-a bucurat de cele mai multe înmatriculări în luna care tocmai s-a încheiat a fost Logan, cu 680 de unităţi. Pe locul doi s-a situat Octavia cu 243 de exemplare. Topul a fost închis de un alt model Dacia, mai exact SUV-ul Duster, care a totalizat 144 de unităţi vândute la nivelul ţării.  

via | capital

Comentarii (4)

  • DecebalStefancelMare
    Si renault unde este ca masinile lor se baseaza pe ieftineala sau mai bine spus calitate superioara la preturi excelente! Calitatea nu s-a vazut niciodata ! Poate preturile
    3 22
  • @DecebalStefancelMare
    Duci o campanie impotriva Renault? asta e nu stiu al catalea comment in care te scremi cu cateva cuvinte acolo, crezand tu ca detii adevarul universal... stii insa ce ne pari? pari un trepadus de pe la vw, de 18-20 ani maxim, intrat pe pile, pt ca deh, e taticu' la fisc mare sef, nu? sunt pe aproape? nu conteaza... cand numele e mai mare decat ideea pe care vrei s-o exprimi, ne cam dam seama de coeficientul de inteligenta al celui care posteaza...

    ps: Renault are 201 masini noi inmatriculate (locul 5), insa e doar o statistica lunara. Poate daca era statistica semetriala puteam spune ca are o anume relevanta in contextul general, dar nu e cazul
    21 3
  • Decebalus
    Functioneaza si tu pe sistemul telecomenzii ca daca continui asa o sa iti plezneasca ceva la cap. Nu lucrez in domeniul asta auto si nici nu detin vw. Pot sa iti spun ca am avut in schimb o nenorocire renault si am spus tot!
    1 16
  • adevarul gol-golut
    Sunt niste adevarati "cunoscatori" cei care spun ca un Renault din 1900 toamna (f probabil) pe care l-au avut ei in proprietate , reprezinta marca in sine


    Ma amuza de fiecare data categoria asta de oameni... limitati mai sunteti fratilor!

    hai totusi sa lasam rautatea si sa fim realisti...

    http://www.auto.ro/renault-kangoo/Renault-leader-la-capitolul-fiabilitate-si-calitate--41884.html
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru