Piata auto din Rusia poate scadea cu 50% in 2009

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Criza economica mondiala loveste si in pietele auto cu mare expansiune in ultimii ani. Un exemplu in acest sens este Rusia.

Esential

50% este nivelul cu care poate scadea piata auto din Rusia din 2008.

Vanzarile auto din Rusia ar putea scadea anul acesta cu pana la 50%, pe fondul crizei economice mondiale, conform unei estimari facute de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Rusia a fost piata auto cu cea mai mare expansiune in ultimii ani, ajungand la un volum comparabil cu cel al Germaniei. „Scaderea creditarii, cresterea numarului de someri si devalorizarea rublei sunt principalele cauze care vor duce la scaderea vanzarilor auto din Rusia cu 25-50% in 2009”, afirma Stanley Root, analist PwC la Moscova.

Conform Asociatiei Europene a Afacerilor, citate de Reuters, piata auto din Rusia va consemana o scadere de 20% in 2009, in cel mai optimist scenariu posibil. „Piata auto din Rusia se va intoarce la nivelul de acum 2 ani”, a mai spus Root.

Semnalele prabusirii vanzarilor in Rusia au aparut inca de anul trecut, cand in trimestrul patru comenzile au scazut dramatic.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru