Piata auto europeana a crescut cu 6.3% in septembrie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.10.2009
Inmatricularile pe piata auto europeana au crescut cu 6.3 procente in luna septembrie. "Vinovati" pentru aceste rezultate pozitive au fost nemtii, francezii, britanicii si spaniolii.

Desi criza economica inca isi mai face simtita prezenta in toate sectoarele de activitate ale economiei, piata auto europeana isi revine incet, incet. Potrivit ultimelor statistici, in luna septembrie, inmatricularile de pe Batranul Continent au crescut cu 6.3 procente pana la un total de 1.388.136 de unitati.

Efectul se datoreaza in principal deciziei guvernelor de a oferi prime de inmatriculare, cinci dintre cele mai importante piete ale Europei inregistrand cresteri la capitolul vanzari auto. Desi Germania a inregistrat cea mai mare crestere procentuala, Marea Britanie a totalizat cele mai multe vehicule vandute in luna septembrie, cu un numar de 367.929 de exemplare livrate (+11%).

Nemtii au inmatriculat doar 316.166 de automobile, in crestere cu 21%, in timp ce spaniolii si francezii au inregistrat cresteri de 18 respectiv 14 procente, ceea ce se traduce in 77.374 si 183.110 vehicule inmatriculate in aceasta perioada.

Marea Britanie, Spania, Franta si Germania au fost principalele tari europene care au oferit populatiei un bonus de cateva mii de euro pentru inlocuirea masinii vechi cu una noua, mult mai ecologica.

Desi Dacia s-a descurcat bine in Europa, inregistrand vanzari in crestere, piata auto din Romania a fost printre codasele lunii septembrie. In tara noastra inmatricularile au scazut cu 74.5%, un procent ingrijorator pentru importatori. Acelasi fenomen s-a petrecut si in Irlanda insa scaderea a fost mai mica, cu doar 34.7%.

via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • IMGthis
    poza nu se potriveste cu titlul, in imagine sunt o gramada de masini care nu se vand in Europa, E un Pontiac g8, o Acura TL. o Toyota Matrix, Pontiac Vibe si in spate de tot e si un Lincoln....foaaaaaaarte Europa
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru