Piata din Germania a crescut in iulie cu 30%

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 04.08.2009
Germanii au cumparat in iulie cu o treime mai multe masini edcat in aceeasi luna a anului trecut. Printre marcile care au profitat de crestere se numara si Dacia.

Vanzarile de masini din Germania au crescut cu 30% in luna iulie fata de aceeasi luna a anului 2008. Explozia se datoreaza mai ales programului de reinnoire a parcului auto derulat in aceasta perioada in Germania si care va mentine vanzarile la un nivel ridicat pana la terminarea bugetului total de cinci miliarde de euro, echivalentul a doua milioane de bonusuri. Programul "Rabla" in versiune germana le permite cumparatorilor de masini noi sa primeasca un bonus de 2500 de euro la cumpararea unei masini noi in conditiile in care acestia caseaza un autoturism vechi de cel putin 10 ani.

In total, in luna iulie au fost inmatriculate 340.000 de masini, comunicatul VDA sustinand ca "piata auto a reusit sa fie in continuare una stabila". Dealerii germani au vandut 2.4 milioane de masini in primele sapte luni ale anului, cu 27 de procente mai multe decat in perioada ianuarie-iulie 2008. Desi bugetul guvernamental e pe terminate, constructorii isi pastreaza optimismul si pentru perioada urmatoare, germanii realizand inca 487.000 de comenzi ferme care vor fi achitate in urmatoarele luni.

Marcile care au profitat cel mai mult de apetitul germanilor pentru masini noi sunt Fiat, Hyundai, Dacia, Alfa Romeo si Lada, cei mai multi clienti orientandu-se spre modelele de segment mic ale acestor constructori. In comparatie cu luna iulie 2008, vanzarile modelelor de segment mic si mini au crescut cu nu mai putin de 83 de procente.

In acelasi timp, BMW, Mercedes, Audi si Porsche s-au vazut in imposibilitatea de a vinde acelasi numar de masini ca anul trecut.

Desi iese in evidenta la capitolul vanzari totale, piata auto din Germania sufera la capitolele productie si exporturi. Daca productia a scazut luna trecuta cu 5% fata de iulie 2008, scaderea exporturilor este mult mai abrupta: -31% fata de luna a saptea a anului trecut.

via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru