Pinifarina lanseaza primul sau model electric de serie in 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.09.2009
Pinifarina a anuntat ca va lansa pe piata versiunea de serie a modelul electric BlueCar, dezvoltat impreuna cu Bolore, abia in anul 2011.

Pininfarina incearca sa isi impuna propriul punct de vedere atunci cand vine vorba despre vehiculele electrice. Italienii vor sa convinga publicul ca pana si o casa de design poate da nastere unui vehicul cu propulsie alternativa, foarte performant.

Botezat BlueCar, modelul ecologic a fost deja prezentat intr-o versiune pre-productie in toamna anului trecut la Salonul Auto de la Paris, insa pana astazi nu existau date concrete despre data la care va fi demarata productia. La aproape un an dupa, oficialii Pininfarina alaturi de partenerii francezi de la Bolore au declarat ca BlueCar va putea fi vazut pe strazi incepand cu anul 2011.

Incepand cu 24 septembrie, anul acesta, cele doua companii vor demara productia bateriilor cu polimeri si litiu in cadrul uzinelor canadiene si franceze. Pachetul de baterii ii va putea oferi modelului de clasa mica o autonomie de 130 de kilometri. In plus, cu o incarcare rapida de numai 5 minute, BlueCar va putea parcurge o distanta de 25 de kilometri.

Productia modelului va demara la una din uzinele Pinifarina, insa acest lucru nu se va intampla mai devreme de 2011.

via | autoblog

Comentarii (11)

  • Dacia
    Numai eu am impresia ca seamana un pic cu DUSTER sau char existata semanare? Cel putin fata si spatele...
    3 8
  • george&roland_st
    @k.t.
    Ba copile este pe spate,cum drq sa copieze marele Pininfarina pe gunoiul ala de Duster Disaster.........Sa vad care are curaju sa ma comenteze ca vin cu cateva argumente de il las pe spate.......ai naiba de romani invetivi.
    5 6
  • Claudiu
    ....
    arata bine masina...spor la treaba
    8 0
  • de ce?
    de ce dreacu masinile electrice arata de fiecare data asha nashpa?
    1 0
  • Cologne
    @george&roland_st
    Marele Pininfarina ar vrea saracu' sa copie Dusterul dar e un pic cam mort ... Lasa oamenii in pace si nu o mai face pe desteptul. Ti-am citit comenturile de mare specialist si iti dau un sfat, treci pe Cancan.ro, acolo sunt oameni ca tine.
    2 1
  • george&roland_st
    @Cologne
    Bai fratioare vad ca iti permiti sa imi raspunzi la provocare. In primul rand sa iti fie rusine de felul in care vorbesti.Astept scuzele tale.In al doilea rand Pininfarina mort sau viu e peste orcice gunoi de Logan , Duster Dustshit. Cand vei invata sa vorbesti atunci sa vii la taticul tau . Sa vad daca ai curajul sa mai zici ceva. Tot respectul pentru cei care au comentat mai putin tie.
    0 1
  • Marius
    SEAMANA CU VW UP..
    Cred ca seamana cu VW Up ,mai ales spatele...
    0 0
  • Opinie
    G&R,

    Duster e un concept care are menirea sa arate ca Dacia nu sta pe loc si ca e o optiune de viitor pentru clienti. Viitorul SUV (sau CUV sau ce va fi Kanjara de azi) al Daciei va atrage clientii mai mult pentru confort, motorizari, consum, modularitate (sper), tren de rulare si doar in proportie mai mica prin design. Nu spun ca designul nu conteaza dar in cazul Daciei conteaza mai putin decat in cazul altor branduri cu pretentii.
    1 0
  • Xerox
    Copie dupa Dacia Duster! @george&roland_st mie nu-mi place nimic din ce a facut pininfarina, parearea mea e ca a facut numai porcarii, si tot parerea mea e ca dacia arata mai bine decat orice gunoi de ferrari. Fiecare cu preferintele lui, dar nu trebuie ignorat faptul ca a copiat spatele si putin din fata de la Dacia Duster. Dacia e un model low cost care pune pe primul loc functionalitatea, spatiul si fiabilitatea. Modelele create de pininfarina nu au ce cauta in aceasta clasa, si nu trebuie nici macar comparate cu modelele low cost. E ca si cum ai compara un o corcodusa cu o rosie. Nu fac parte din aceeasi familie. Rosia e leguma, corcodusa e fructa! Sper ca ai prins ideea, numai bine ;)
    1 0
  • Xerox
    Iar daca faci o asemenea comparatie intre doua ramuri diferite, esti total paralel cu industria auto!
    0 0
  • duster
    Daca stie cineva sa imi raspunda la intrebarea: " De la ce model este copiata motorizarea 4x4,de la Dacia Duster?"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru