Pininfarina vrea sa vanda 50% din actiuni indienilor de la Tata

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.08.2009
Din necesitatea de a scapa de datorii, detinatorii pachetului majoritar de actiuni al companiei Pininfarina vor sa vanda 50.7% din activele companiei indienilor de la Tata Motors.

Detinatorii casei de design Pininfarina vor sa vanda pachetul majoritar de actiuni al companiei unui investitor instarit, pentru a putea sa scape de datorii. Pentru a rezolva aceasta problema, italienii de la Pininfarina au semnat un contract cu Banca Leonardo din Italia, care ar putea sa vanda 50.7% din actiunile Pininfarina indienilor de la Tata Motors. Pininfarina a desenat masini pentru numerosi producatori europeni, cu precadere modele Maserati si Ferrari, dar si modele Fiat.

Indienii de la Tata Motors sunt deja parteneri cu italienii de la Fiat si ar putea deveni usor actionarii majoritari ai companiei Pininfarina. Odata ce realizeaza acest lucru, cei de la Tata Motors vor detine controlul fabricilor care produc Ford Focus CC si Volvo C70. Desi indienii nu vor risca un proces prin stoparea productiei, acestia ar putea sa le mareasca cheltuielile celor de la Ford si de la Volvo.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (6)

  • Stelian_Opincariu
    Va rog! Sper sa se razgandeasca deoarece Tata este prea mic sa aiba atatea actiuni la Pininfarina.........Vedeti oameni buni ce pateste Jaguar........maine poimaine da faliment........Tata o firma de incepatori........
    4 10
  • Claudiu
    tata
    de acord cu cel de sus
    5 7
  • Silverblade
    diferente
    Din punctul meu de vedere este foarte rau ca firmele europene ajung una dupa alta in mainile indienilor, chinezilor si tot felul de alte populatii asiatice. Nu sunt xenofob, insa problema e urmatoarea: cu exceptia japonezilor, ceilalti asiatici nu au o cultura a calitatii, totul e "negociabil" si relativ, nu au o cultura a respectarii cuvantului dat (influente orientale de genul asta se simt si in Romania, din pacate) astfel incat realizarea unui produs la un standard inalt de calitate este practic imposibila. Pentru simplul motiv ca aproape nimeni nu se simte dator sa faca exact ce a promis.
    Iar indienii sunt cei mai delasatori dintre asiatici (de fapt, din lume).
    Rezultatul va fi ca incet (sau mai putin incet) de tot ce va ajunge pe mana lor se va alege praful sau se va transforma intr-un produs de o calitate atat de joasa incat nu va mai avea nici o legatura cu ce a fost. Exact ca o casa ajunsa pe mana "indienilor" nostri autohtoni: fie se darama cu totul, fie ajunge intr-un asemenea hal incat numai alti "indieni" ar mai accepta sa stea in ea.
    Mare, mare pacat!
    5 4
  • adio
    adio si n-am cuvinte...
    0 2
  • @Silverblade
    Foarte acid si bine argumentat. Bravo Silverblade!
    2 0
  • C Ronaldo
    de acord cu stelian
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru