Planurile BMW pentru SUA

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 11.03.2008
Oficialii BMW au anuntat cresterea productiei in Statele Unite si dezvoltarea unui model electric pentru piata nord-americana.

Esential

240.000 este tinta de productie anuala pentru BMW in SUA in urmatorii patru ani.

BMW a anuntat recent ca va reduce forta de munca din fabricile europene ca urmare a programului de crestere a profitabilitatii. Bavarezii planuiesc sa disponibilizeze numai in acest an un numar de 5.600 de angajati, ceea ce reprezinta 7.5% din forta de munca existenta pe Batranul Continent.

In pararel, oficialii companiei germane au anuntat ca investitiile BMW se vor axa pe piata din Statele Unite, unde intentioneaza sa-si mareasca productia cu 50% in urmatorii ani. Daca in 2007 au fost produse 155.000 de unitati BMW in SUA, germanii vor sa ajunga la o cifra anuala de 240.000 in urmatorii patru ani. De asemenea, constructorul bavarez a anuntat ca in acest an se vor hotara asupra unei tehnologii ecologice pentru Statele Unite.

Norbert Reithofer, CEO BMW, a declarat: „ In aceasta chestiune discutia se limiteaza strict la intrebarea daca vom construi o masina ecologica singuri sau impreuna cu un partener ”.

Via | Automotive News
Taguri: BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru