Porsche a găsit cel mai vechi model vândut în SUA

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 24.10.2010
Constructorul german Porsche a descoperit cel mai vechi model vândut dincolo de Ocean. Aceasta este un exemplar al lui 356 Cabriolet care a făcut cunoştinţă cu Lumea Nouă în luna noiembrie a anului 1952.

Constructorul german Porsche va împlini anul acesta 60 de ani de când activează pe piaţa din Statele Unite, iar oficialii companiei au lansat un concurs botezat "Oldest Porsche in USA", prin intermediul căruia vor să găsească cel mai vechi model Porsche vândut în SUA.

După câteva luni de căutări, compania a acordat acest premiu lui Robert Wilson, posesorul unui Porsche 356 Cabriolet din 1952. Maşina constructorului din Stuttgart a fost adusă în America de omul de afaceri Max Hoffman în noiembrie 1952. De asemenea, oficialii Porsche au găsit un alt exemplar al lui 356 Cabriolet fabricat în 1950, însă Richard Brumme, proprietarul acestuia, a fost descalificat întrucât maşina nu a fost înmatriculată pentru prima dată în SUA.

De asemenea, constructorul din Stuttgart a căutat posesorii celor mai vechi modele 911, 912, 914, 924, 928, 944, 968, Boxster, Cayenne, Carrera GT şi Cayman. Toţi câştigătorii vor primi recunoştere specială, iar imagini cu maşinile acestora vor fi expuse în cadrul expoziţiei "Sixty years of Porsche in America" care va avea loc in Muzeul Porsche din Stuttgart. Mai mult decât atât, exemplarul lui Richard Brumme va fi expus la standul Porsche în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Via | Porsche

Comentarii (3)

  • se vede va fac parte din grupu VAG
    acum ceva timp au facut si cei de la AUDI accelasi lucru cu al lor ultim Horch.
    copie la indigo la absolut orice capitol........
    5 9
  • Arta
    Arta pe roti au fost masinile astea .

    Se pare ca exista si ia amploare "complexul VW" , ganditi-va cum va fi cand VAG va fi numarul unu modial , cam ce vremuri grele se anunta pentru "dizidenti" . A fost o gluma ....
    1 1
  • razboiul vw- toyota
    2 cuvinte cum sta treaba cu VW:
    In SUA , ASIA , AFRICA -mult mai cunoscuta si apreciata e TOYOTA pentru ca vinde , are calitate, pret bun , notorietate etc.
    In Europa si America de sud mai cunoscut este VW.

    PS:Razboiul VW-TOYOTA imi pare inutil atat pe strada cat si pe site-uri, bloguri etc., singura diferenta e data de SATIFACTIA CLIENTULUI care dupa cum bine stim e o ILUZIE, cumpararea unui produs facandu-se emotional si nu rational.
    (Acelasi razboi este intre Intel si AMD, intre Franta si -Germania si intre Real si Barcelona)- care din ele o fi mai buna? NU STIU ! :)
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru