Porsche a gasit un inlocuitor litiu-ion pentru clasicele baterii pe acid

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Porsche a dezvoltat o baterie litiu-ion pentru electromotor. Aceasta este cu 10 kilograme mai usoara si costa 1700 de dolari.

Bateriile pe acid pe care le avem fiecare sub capota masinii noastre vor fi inlocuite intr-un viitor nu foarte indepartat cu baterii litiu-ion mult mai curate, mai compacte si mai usoare. Primul pas in acest sens a fost realizat de Porsche, care va comercializa in lista de optionale, incepand cu luna viitoare, o baterie ultracompacta reincarcabila destinata modelelor Boxster Spyder, 911 GT3 si GT3 RS.

La fel ca in cazul bateriilor care alimenteaza motoarele electrice ale modelelor cu emisii zero, principalul dezavantaj al noii inventii Porsche este reprezentat de pretul piperat al acesteia: 1700 de dolari in SUA.

Desi foarte scumpa, noua baterie dezvoltata de Porsche aduce un minus de 10 kilograme din masa totala a modelului. Printre celelalte avantaje ale acesteia se numara incarcarea completa foarte rapida si o durata de viata mult imbunatatita datorita faptului ca aceasta poate suferi mai multe cicluri de incarcare/descarcare fara a suferi daune majore.

via | Automotive News

Comentarii (2)

  • baterie
    a mai fost prezentata aceasta baterie acum 2-3 saptamani tot la voi pe site,chiar nu mai aveti stiri noi si le dati in reluare pe astea vechi?
    2 1
  • perseverenta
    Dl. Mester, vad ca perseverezi.

    http://www.automarket.ro/stiri/porsche-a-creat-primul-acumulator-auto-litiu-ion-26635.html

    Sa mai faci o stire si maine, tot pe subiectu asta, din alta sursa. Oricum nu se prinde nimeni.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru