Porsche ar putea reînvia modelul 550

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 25.06.2011
Conform publicaţiei germane AutoBild, constructorul Porsche ar putea readuce pe piaţă modelul 550. Acesta va avea la bază platforma conceptului VW Bluesport şi va fi poziţionat sub actualul Boxster.

O serie de zvonuri apărute în presa internaţională susţin că Porsche este tot mai aproape să readucă pe piaţă modelul 550. Porsche 550 a fost produs între anii 1953 şi 1956. Acesta dispunea de un propulsor boxer cu patru cilindri care livra 145 de cai putere prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu patru rapoarte.

Conform publicaţiei germane AutoBild, versiunea modernă a lui 550 va avea la bază platforma utilizată pe conceptul Volkswagen Bluesport şi îşi va face apariţia pe piaţă în 2014. Sub capotă se va regăsi motorul boxer cu patru cilindri de 1.6 litri care va produce undeva în jurul a 200 de cai. Puterea agregatului din Stuttgart va fi transmisă fie prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase rapoarte, fie cu ajutorul cutiei cu dublu-ambreiaj PDK.

În prezent nu există informaţii cu privire la performanţele lui 550, însă aceasta va cântări în jur 1.200 de kilograme, iar sprintul de la 0 la 100 km/h va fi realizat în aproximativ 6 secunde.

Versiunea modernă a lui 550 va costa aproximativ 39.000 euro şi va fi plasat sub actualul Boxster.

Via | InAutoNews

Comentarii (1)

  • Opinie
    Minunat! O legenda se intoarce. Imbinarea dintre clasic si nou - acesta e pariul acestei aparitii. Iar cand vorbim de Porsche, ambele sunt impresionante.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru