Porsche Cayenne CO2ncept-10%, solutia unui SUV economic

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.12.2009
Porsche si Schaeffler Group au pus la punct o versiune speciala a SUV-ului Cayenne, botezata CO2ncept-10%, care reduce emisiile si consumul cu aproximativ 10%.

Porsche incearca sa dovedeasca tuturor ca nu numai tehnologia hibrida si electrica poate reduce considerabil emisiile de CO2 si consumul. Nemtii si-au unit fortele cu cei de la Schaeffler Group si au dat nastere unui concept, bazat pe actuala generatie a modelului Cayenne, care va fi expus in cadrul unui congres din Esslingen.

Creatia, botezata CO2ncept-10% devine speciala datorita utilizarii unor componente noi si speciale in interiorul motorului, pentru a reduce frecarea si implicit consumul de carburant cu pana la 10%. Daca luam in calcul faptul ca vorbim despre o versiune echipata cu motor V8, atunci putem afirma ca realizarea nemtilor este una demna de luat in seama.

Rezultatele au fost obtinute prin modificarea controlului variabil al valvelor si printr-o serie de imbunatatiri ale sistemului de admisie. Frecarea in interiorul diferentialului spate a fost redusa, ceea ce a adus o contributie de 1.1% consumului si emisiilor.

Si modificarile aduse sasiului si-au pus amprenta asupra valorilor finale ale consumului si emisiilor in principal multumita inlocuirii stabilizatoarelor hidraulice cu unele electromagnetice.

via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru