Porsche lansează crossover-ul Cajun în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.10.2011
Porsche investeşte 500 de milioane de euro în uzina sa din Leipzig pentru a pregăti venirea pe lume a crossover-ului Cajun, anunţată în 2013.

Esential

500 de milioane de euro va investi Porsche în uzina de la Leipzig.
420.000 de maşini a produs până acum porsche la uzina din Leipzig.
2013 este anul de lansare al noului Porsche Cajun.

Confirmat oficial încă de acum câteva luni, Porsche Cajun, fratele mai mic al actualului Cayenne, a primit şi o dată de lansare. Constructorul din Stuttgart susţine că mezinul 4x4 va fi introdus undeva în 2013 şi va fi produs la un nou amplasament din Leipzig.

Wolfgang Porsche şi Matthias Muller au pus deja piatra de temelie a zonei industriale, în care nemţii vor investi până la 500 de milioane de euro în perioada imediat următoare.

Crossover-ul de lux, destinat cu precădere clienţilor tineri şi chiar publicului feminin, va folosi platforma lui Audi Q5 şi o serie de propulsoare deja cunoscute publicului, revizuite însă de inginerii Porsche. Vom vedea motorul cu patru cilindri de 2.0 litri TFSI, dar şi dieselul V6 de 3.0 litri bi-turbo de 313 cai putere. Nu este exclusă nici o versiune hibridă, cu ansamblul regăsit deja pe Audi Q5 Hybrid, şi nici o variantă cu trei uşi, în stilul actualului Range Rover Evoque.

Noul amplasament de producţie ce urmează a fi dezvoltat la Leipzig pe o suprafaţă de 17 hectare va da naştere la 1000 de locuri de muncă specializate.

Până acum, la vechea uzină au fost produse în total 420.000 de exemplare Cayenne, Panamera şi Carrera GT. Noua linie de asamblare va găzdui, pe lângă crossover-ul Cajun, şi un viitor model entry-level Porsche, destinat a fi vândut în volume mari. 

via | autoblog

Comentarii (2)

  • Astept cu nerabdare acest model ! O sa fie masina buna la toate.
    Marca, lux, sportivitate, dar si economic in acelas timp si sper sa arate mai bine ca , CAYENNE.
    13 1
  • Alt Tiguan...
    Vom purta iarasi uniforme dc tendinta va fi asta...
    Nu va fi decat un alt Tiguan cu ceva extrase in standard...
    Bravo Beetle!
    1 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru