Porsche Panamera Hybrid şi Turbo S s-au lansat în România

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.04.2011
Porsche oferă în România cel mai economic Panamera, versiunea hibridă, cu un preţ de 116.995 de euro. De cealaltă parte, Turbo S va avea un preţ foarte piperat: 182.746 de euro.

Esential

550 de cai putere oferă Porsche Panamera Turbo S.

Importatorul oficial al mărcii Porsche în România a publicat astăzi pe site-ul său preţurile pentru cele mai noi versiuni ale modelului Panamera, coupe-ul cu patru uşi şi patru locuri, devenit popular în doar doi ani de la lansarea pe piaţă. Publicul din România va putea comanda cel mai economic derivat Panamera, dar şi cea mai potentă versiune.

În primul caz este vorba despre versiunea Panamera Hybrid, care vine cu un tren de propulsie mixt, compus dintr-un propulsor V6 pe benzină şi unul electric. Ansamblul poate livra un total de 333 cai putere şi un cuplu motor de 580 Nm, disponibil chiar de la 1000 de rotaţii.

Mulţumită bagajului de resurse, Panamera Hybrid poate accelera de la 0 la 100 de km/h în fix 6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 270 de km/h. Cu toate acestea, Panamera Hybrid se laudă cu un consum urban de numai 8.3 litri/100 de kilometri şi o valoare extraurbană de 6.4 litri/100 de km. Nivelul emisiilor rămâne şi el unul deosebit de scăzut: numai 167 g/km.

Preţul pentru cel mai economic Panamera a fost fixat la 116.995 de euro cu TVA inclus.

Reversul medaliei, adică cel mai puternic Panamera produs până acum de Porsche, botezat Turbo S, este şi el disponibil în România. Derivatul de performanţă se ajută de un motor V8 pentru a livra 550 de cai putere la 6000 de rotaţii şi un cuplu motor de 750 Nm la 2500 de rotaţii.

Resursele sunt cu adevărat impresionante, reuşind să propulseze modelul de peste două tone în doar 3.8 secunde de la 0 la 100 de km/h. Viteza maximă se opreşte şi ea la 306 km/h. Cei care îşi doresc să doboare noi recorduri de viteză, trebuie să scoată din buzunar nici mai mult nici mai puţin de 182.746 de euro cu TVA.

Comentarii (1)

  • ar fi interesant de vazut un test-drive cu hibridul asta prin bucuresti ... cat mai repede pana nu pleaca lumea in concediu ( ca pe urma chiar o sa mergeti cu 8% :P )
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru