Porsche: Profit operaţional de peste un miliard de euro în primele şase luni ale anului

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.08.2011
Dublarea vânzărilor de Cayenne în prima jumătate a anului a dus la creşterea profitului Porsche la o valoare de 1.07 miliarde de euro, anunţă oficialii mărcii.

Cei de la Porsche au anunţat că au obţinut un profit operaţional de 1.07 miliarde de euro în primele şase luni ale anului. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Porsche a avut un profit operaţional de 675 de milioane de euro. Veniturile în primele şase luni ale anului fiscal curent au crescut cu 18.9 procente, atingând 5.22 miliarde de euro, în timp ce vânzările au crescut cu 26.3 procente, la 56.272 de unităţi. Livrările au crescut cu 36.8 procente, atingând 60.659 de vehicule în primele şase luni ale anului, anunţă cei de la Porsche.

"Graţie ofertei foarte atractive de modele din portofoliu, Porsche AG a beneficiat de cererea mare la nivel global pentru modele sport în segmentul premium.", a declarat Matthias Mueller, Şeful Consiliului de Management al Porsche AG.

"Am fost capabili să finanţăm toate investiţiile din cash-flow-ul nostru. Această realizare este atribuită câştigurilor noastre mari şi a structurii sănătoase de costuri a Porsche AG.

Ne aşteptăm să reuşim să finanţăm viitoarele proiecte tot din cash-flow. Acest lucru subliniază aspiraţia noastră de a rămâne unul dintre cei mai profitabili constructori de automobile din lume", a declarat Lutz Meschke, Şeful departamentului financiar al Porsche AG.

Cel mai popular model Porsche în primele şase luni ale anului a fost Cayenne, vândut în 28.405 unităţi la nivel global. În perioada ianuarie 2011 – iulie 2011, modelul şi-a dublat vânzările în comparaţie cu acceaşi perioadă a anului trecut. Rivalii Porsche au fost nimiciţi şi pe nişa hibridă a segmentului de SUV-uri premium, Cayenne S Hybrid fiind ales de aproape 2.000 de clienţi. Vânzările de Panamera au scăzut cu 3.2 procente, atingând 11.567 de unităţi. Din august 2011, Porsche AG îşi extinde oferta cu o versiune diesel a lui Panamera. Cea mai puternică creştere a Porsche a fost înregistrată în China, vânzările crescând cu 47.1 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Via | Porsche

Comentarii (2)

  • Andrei
    Au crescut adaosul?
    Daca au avut o crestere in venituri de 18.9%, iar profitul a crescut cu 50%,inseamna ca au crescut adaosul considerabil. Not nice Porsche, not nice!
    2 0
  • :)
    Pai Porsche sunt ca tot concernul VAG, masini supraevaluate. La o cifra de afaceri apropiata de cea a celor de la Toyota, VAG au un profit triplu, oare de unde?
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru