Porsche şi-a îmbunătăţit rezultatele de vânzări graţie lui Panamera

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.06.2010
Succesul înregistrat de Panamera i-a făcut pe cei de la Porsche să obţină rezultate mai bune de vânzări din momentul în care acesta a fost disponibil clienţilor.

Germanii de la Porsche şi-au îmbunătăţit previziunea de vânzări pentru 2010 în urma succesului înregistrat de Panamera. Vânzările Porsche au crescut cu 11.8 procente în ultimele nouă luni ale anului. În perioada respectivă, cei de la Porsche erau deja sub conducerea Volkswagen, iar profitul operaţional a crescut şi el la o valoare de 600 milioane de euro în perioada august-aprilie, iar vânzările au atins cota de 5.22 miliarde de euro. Porsche rămâne unul dintre cei mai profitabili producători de automobile din lume, cu o margine de profit de 10 procente în anul fiscal 2009-2010.

Porsche a vândut 53.605 unităţi în perioada menţionată mai sus. Panamera s-a dovedit a fi un model extrem de important în gama Porsche, deşi a fost criticat intens de puriştii mărcii. Livrările de 911 au scăzut cu 35 procente, atingând valoarea de 13.137 de unităţi, în timp ce vânzările lui Cayenne au scăzut cu 23 procente, atingând 18.932 de unităţi. Cayenne rămâne cel mai bine vândut model din gamă, dar Panamera este pe locul doi în ceea ce priveşte vânzările şi atragerea clientelei care nu ar fi fost în mod normal interesată de Porsche.

Noua generaţie a lui Cayenne ar trebui să crească şi mai mult vânzările lui Porsche, ajutându-i pe nemţi să atingă mai rapid valoare de 150.000 de vehicule pe an până în 2015.

Odată cu lansarea versiunii V6 a lui Panamera şi noua generaţie a lui Cayenne, Porsche ar trebui să dubleze numărul de vehicule vândute în anul fiscal 2009-2010 pentru a atinge ţinta menţionată anul trecut în ceea ce priveşte vânzările. Panamera urmează să primească un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare în această vară, care ar trebui să reducă consumul de carburant cu 0.7 litri la suta de kilometri parcurşi. Sistemul Stop Start a fost şi el optimizat, pentru a porni mai repede motorul atunci când şoferul doreşte să demareze.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • :)
    Un model reusit,intr-adevar.
    14 7
  • MDA
    reusit la vanzari ca in rest... este un 911 mai lat si mai lung cu motorul ,, inversat'' si 2 usi in plus ( nu contest calitatea tehnica ci doar ideea ca au produs aceata masina si suv-ul )
    7 17
  • :)
    @RTI

    Asa spunem despre orice masina.Putem zice despre Audi Q7 ca e un audi A4 inaltat,cu un motor mai mare si spatiu interior mai primitor.

    Sau despre BMW seria 6 ca e un Seria 5 cu farurile mai ascutite,avand 2 usi in minus.

    Astea sunt aberatii.
    12 6
  • @ EX
    te invit sa privesti mai bine si daca paralela cu bmw tine un pic la, modul ironic, (la fel am comentat si eu ) la partea cu a4 si q7 .....dar e parerea fiecaruia pana la urma
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru