Premiera - Ariel Atom: 500 de cai, 500 de kg

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.02.2008
Ariel a dezvaluit astazi primele informatii oficiale ale mult asteptatului Atom 500, un vehicul de 500 de cai si 500 de kg.

Esential

500 de kilograme cantareste Ariel Atom 500.
10.000 de rotatii pe minut poate atinge Ariel Atom.

Astazi este o zi istorica pentru Ariel, constructorul de nisa anuntand oficial noul sau model Atom 500. Echipat cu un propulsor V8 de 2.4 litri supraalimentat, capabil sa dezvolte peste 500 de cai putere, noul Ariel Atom cantareste doar 500 de kilograme, ceea ce face ca raportul cai putere pe kilogram sa atinga impresionanta valoare de 1000 cai/tona.

Intreaga putere este distribuita prin intermediul unei cutii secventiale cu 6 trepte si este tinuta in frau de sisteme de siguranta precum cel de control al demarajului. Noul Atom 500 este inspirat in mare parte de monoposturile de Formula 1 fiind capabil sa atinga 10.000 de rpm si sa ofere soferului un volan multifunctional. Ariel nu va construi decat un numar redus de exemplare ale modelului Atom 500.

Simon Saunders, directorul Ariel, a declarat ca "pentru cativa clienti Atom 500 va fi superlativul in materie de performanta si masa scazuta. Noul model va reprezenta o limita de neatins la volanul unei masini legale pentru sosea. Atom 500 este si o ocazie de a explora si imbunatati capacitatile modelelor noastre".

via | WorldCarFans

Taguri: Ariel, Atom

Comentarii (9)

  • ALX CT
    :D
    Ceva Performante?Vit. maxima? 0-100 sec/ ?
    0 0
  • sfera96
    :)))
    mai e nevoie ? uitate la varianta de 2litri , si inmulteste cu ~3 , have fun
    0 0
  • Melman
    @ sfera96
    Exact, sa nu uitam de centrul de greutate foarte jos, deci o sa aibe un ruliu mic.Toate bune
    0 0
  • Iulian
    Performante...
    Sa zicem doar ca va sterge zambetul de pe fata multor motociclisti ingamfati. Asta la un nivel de siguranta mult mai mare. 0-100? Presupun ca undeva in jurul valorii de 2 secunde...
    0 0
  • bbbobbbo
    cart
    asta e cart toata ziua, chiar daca are performante apropiate de formula 1, tot cart ramane. Acum se vede de ce un Veyron costa, de fapt, 4-5 milioane dolari, chiar daca ei il vand cu1 milion si ceva: pentru ca Veyron chiar e masina, iar celelalte care se apropie de performantele lui Veyron, sunt nici mai mult nici mai putin, carturi.
    1 1
  • bbbobbbo - aberezi
    Ia cauta tu frate sa vezi ca mai e un Viper si ultimul 911 ff care fac Veyron - si alea sunt carturi. Apropo, mai sunt 3 producatori care au facut Veyron, dar mai exclusivisti.
    0 0
  • victor d
    Ariel a dezvaluit "astazi"..
    intr-adevar, astazi, acum catziva ani pe vremea lui "astazi".. dati un search pe youtube, cel mai simplu. mi se pare chiar jenant sa dai ca noua o stire de asa muult timp.
    0 0
  • florin
    car
    Uitati-va la TOP GEAR si o sa vedeti ce poate sa faca masina asta!
    1 0
  • @bbbobbbo
    esti prost cumva:-?nu mai comenta aiurea si zi k e cart,aia de la top gear au zis k e cea mai rapida MASINA din lume,u esti destept aia sunt prosti:))..cauta in plm pe site.ul lor si dupa aia da.ti cu parerea
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru