Noul Ariel Atom V8 va costa peste 160.000 dolari

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.06.2009
Versiunea V8 a lui Ariel Atom va avea un pret de trei ori mai mare decat cel al modelului standard. Costurile ridicate sunt atribuite atat noului propulsor, cat si elementelor din fibra de carbon.

Presedintele companiei britanice Ariel a dezvaluit faptul ca noul Atom V8 va costa peste 160.000 de dolari din cauza faptului ca acest model va avea un motor V8 diferit de cel al lui Caterham Levante. Mai exact, motorul V8 al lui Ariel Atom va fi compus din doua blocuri motor de la Suzuki Hayabusa, care vor primi numeroase piese fabricate la comanda. Doar motorul acestui model de nisa va costa circa 50.000 de dolari.

Transmisia secventiala cu sase trepte care echipeaza noul Ariel Atom V8 are un pret de 17.000 de dolari, iar franele Alcon si numeroasele componente din fibra de carbon ridica pretul modelului britanic de nisa la nivelul unui supercar. Pretul versiunii V8 a lui Ariel Atom este de aproape trei ori mai mare decat pretul versiunii standard al acestui model. Cu toate acestea, noul Ariel Atom V8 promite performante la un nivel mai ridicat decat cel oferit de majoritatea supercar-urilor.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru