Premiera: Aston Martin One-77, supercarul suprem

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Aston Martin a publicat primele detalii si informatii oficiale ale noului supercar One-77, ce va putea fi admirat pe tot parcursul Salonului de la Geneva.

Aston Martin a dezvaluit la Geneva supercarul asteptat deja de mult timp de fanii brandului: One-77. Constructorul britanic a anuntat ca exempalrul expus la Geneva este primul din seria celor 77 care vor fi construite de Aston Martin.

Modelul exclusivist imprumuta tehnologia folosita in DTM si adopta o structura monococa din fibra de carbon, capabila sa ofere rigiditate dar si o masa scazuta. Tot pentru kilograme in minus, Aston a folosit si panouri din aluminiu construite manual.

Inovatia consta in suspensia noua reglata de inginerii britanici, care utilizeaza tehnologia Dynamic Suspension Spool Valve, folosita pentru prima oara pe o masina de strada.

Noul supercar Aston Martin va fi propulsat de un motor V12 de 7.3 litri capabil sa ofere peste 700 de cai putere, montat cu 10 cm mai jos decat orice alta unitate a constructorului britanic. Propulsorul este de fapt rezultatul colaborarii dintre Aston si Cosworth care si-au unit fortele pentru a reduce cu 25% masa motorului V12 regasit pe Vantage, DBS si DB9.

Resursele sunt transmise puntii spate prin intermediul unei "cutii manuale secventiale robotizate", cu sase rapoarte, prevazuta cu padele in spatele volanului.

In urmatorii ani cutia ar putea sa isi faca loc si pe celelalte modele din gama constructorului britanic.

Potrivit oficialilor Aston, One-77 urmeaza sa mai fie supus unei serii de teste care sa definitiveze cifrele. Chiar si asa, britanicii se asteapta la o viteza maxima de peste 320 de km/h, la o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3.5 secunde si la o masa totala de doar 1500 de kilograme.

Ulrich Bez, presedintele constructorului de nisa, a declarat ca supercarul "combina tehnologia de ultima generatie cu maiestria componentelor construite manual si demonstreaza capacitatile inginerilor si designerilor care lucreaza pentru Aston Martin".

via | Aston Martin

Comentarii (9)

  • pot spune doar....WOW!!!
    1 0
  • daaaaa
    Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeleeeeeeea !!!!
    1 0
  • scula
    Super masina pentru super ''smecheri''.Cand o sa o vedem si in Dorobanti?
    1 0
  • "daaaaa
    Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeleeeeeeea !!!! "

    ce belea? :D :)))
    0 1
  • asa
    Kiat ca belea ! Cu tot respectul pt. inginerii englezi , mi se pare o mare "belea" (necaz) de masina ! Asa o prostie ?!
    1 0
  • Scump doamna scump!...
    Chiar ma intreb de ce e mai scumpa decat Veyron care mai nou are 1350 CP...
    0 0
  • one - 77
    pentru ca e aston martin si se vor face doar 77 de exemplare si pentru ca pot sa le vanda cu pretu asta... si e clar cea mai frumoasa masina la ora asta
    0 0
  • maniaku
    iuresh
    te lasa fara cuvinte....nu ai ce spune la masina asta nimik de rau... da precis o sa se gaseasca un ...LOGANIST...
    1 0
  • sergiu
    Aston Martin punct
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru