Premiera: Brabus a tunat Tesla Roadster

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.11.2008
Casa germana de tuning Brabus a decis sa expuna la Salonul de tuning de la Essen un Tesla Roadster modificat.

Recunoscuti de publicul din intreaga lume pentru creatiile lor bazate pe modelele Mercedes, tunerii de la Brabus incalca de aceasta data traditia. Criza economica, normele stricte de poluare si vanzarile in scadere i-au determinat probabil pe germani sa isi bazeze creatiile, cel putin temporar, pe un alt brand in ascensiune. Este vorba de Tesla si modelul lor Roadster, care a primit ingrijiri de la maestrii germani.

Colaborarea dintre Tesla si Brabus a dat nastere unui model sportiv, mult mai agresiv gata sa fie expus in cadrul Salonului de tuning de la Essen. Cel mai neobisnuit accesoriu al modelului creat de Tesla este un generator de sunet, care ii ofera soferului posibilitatea de a alege intre diferite zgomote ale unui motor V8. Pentru cei mai excentrici dintre clientii Tesla, Brabus ofera si doua sunete mai ciudate, botezate Beam si Warp.

La nivel exterior, Tesla a primit din partea celor de la Brabus un kit aerodinamic, cateva lumini LED, un set de jante din aliaj de 18 inch pe fata si 19 inch pe spate, pneuri Pirelli P Zero Nero si o vopsea alba mata.

Scopul parteneriatului dintre Brabus si Tesla a fost acela de a da nastere unui concept care sa anticipeze la randul sau o linie de personalizare si o potentiala versiune limitata. 

via | Autoblog

Comentarii (5)

  • Electric...
    Oare se poate tuna un motor electric?:))
    0 0
  • Shteli
    Tuning?
    Ciudat, ma asteptam sa fie un tuning legat mai mult de perforantele masinii decat de estetica ei.
    Desi imi place cum arata cred ca partea cu "generatorul de sunet" mi se pare un pic aiurea.
    ...parerea mea
    0 0
  • doar atat pot
    Asta inseamna tuning? Sa pui o boxa in spate care scoate doua sunete? Pai cum, nici macar nu poti sa schimbi melodia?!....
    0 0
  • experti
    fix din cauza criza economica, normele stricte de poluare si vanzarile in scadere i-au determinat sa faca aceasta colaborare, asta si mai greu o sa se vanda si e si mai scump ma gandesc, oricum faza cu sunetul de motor v8 e d kkt, ce naiba e asa interesant la sunetul unui motor?
    0 0
  • sunetul...
    ..draga prietene ii...te rog du-te si asculta un 4 cilindrii..condu-l dai forja si asculta-l cum suna..pe urma condu un 6 in linie si faci la fel..pe urma treci la V8...faci la fel si ai sa vezi..SUNETUL....V10 si V12 nu am avut ocazia sa conduc/sa fiu plimbat....deci daca intr-adevar esti pasionat de motoare,va conta si sunetul..o parte...daca pentru tine masina reprezinta doar un mijloc de locomotie..atunci nu are importanta...oricum motoarele V8 au un sunet aparte..de ce crezi ca americanii baga numai V8-uri?au prea putine v10-12...majoritatea muscle car-urilor lor au V8..scoate un sunet gros..baritonal..aparte..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru