Premiera: Iata noul Audi A4 Avant!

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.02.2008
Audi va dezvalui la Salonul de la Geneva generatia noua a variantei A4 Avant. Aceasta va intra pe piata in luna aprilie.

Esential

265 de cai dezvolta cel mai potent motor disponibil pe noul Audi A4 Avant.

Abia lansat oficial in Romania saptamana trecuta, noul Audi A4 se pregateste de o noua premiera. Constructorul german va dezvalui in premiera mondiala la Salonul de la Geneva varianta break a modelului A4, programata sa intre pe piata chiar din luna aprilie.

Noul A4 Avant are la baza platforma si tehnologia actualului sedan dar creste considerabil in dimensiuni. Comparativ cu vechea generatie, noul A4 Avant a crescut acum cu 12 cm in lungime (4700 mm) multumita ampatamentului mai mare si a capotei. In ciuda noilor dimensiuni, masa noului A4 Avant este cu 10% mai mica decat a actualei generatii, multumita folosirii din abundenta a elementelor din aluminiu.

Cresterea lungimii se va resimti din plin la nivelul spatiului interior, portbagajul putand "sa inghita" acum 490 de litri in conditii normale. In cazul in care se decide rabatarea banchetei spate, capacitatea portbagajului creste pana la 1430 de litri, cea mai mare valoare din acest segment.

Pentru inceput, noul A4 Avant va fi disponibil pe piata cu doar cinci motorizari dintre care doua pe benzina si trei dieseluri, a caror putere variaza intre 143 si 265 de cai.

Pe parcursul acestui an, gama de motorizari va beneficia si de serviciile propulsorului diesel de 2.0 litri TDI care dezvolta 170 de cai.

via | MotorAuthority

Taguri: A4, A4 Avant, Audi

Comentarii (30)

  • noname
    tiganie
    Mie mi se par de cel mai prost gust ledurile din faruri. Stiu ca unii se dau pe spate dupa ele dar mie mi se pare tiganie curata...mai lipsesc niste neoane sub masina. Daca le faceau altfel poate aveau alt efect dar am vazut seara in oras un A4 si arata ca un tunning de prost gust...au o lumina de diamant si o distanta cam mare intre ele...o sa dea pe spate manelistii nostri cand o sa le vada...
    0 0
  • pt noname
    trebuie sa fi ingust la minte sa crezi ca tehnologia e o fita.. Principalele avantaje ale tehnologiei LED sunt că acestea consumă foarte puţin curent, au un voltaj foarte mic, au o lumină asemănătoare cu cea din timpul zilei.. se pare ca unii prefera monitoarele cu tub catodic in detrimentul led/plasma
    0 0
  • pentru cei doi dinainte mea
    Chiar are de greu ii sa judeci si sa accepti parerea cuiva? Sa incerci eventual sa o intelegi si sa realizezi ce vrea sa spuna?Sa nu mai spun despre limbajul folosit. Andrei, cred ca esti mai mare decat el, la cum iti expui parerea.Legat de yo, ai dreptate in ceea ce spui, dar asta nu exclude in nici un fel ce a zis noname.Incercati sa fiti civilizati cand va manifestati, nu va strica.
    0 0
  • Dagwod
    tipic audi
    partea cu ledurile nu ma deranjeaza....sunt de efect si parerea mea este ca sunt de moment- datorita prizei la public care au avut-o. in viitor o sa vina cu altceva - dar tocmai asta e toata stiinta - trebuie sa aduci mereu ceva nou!!pe mine in primul rand ma intereseaza interiorul...ca pana la urma masina se conduce de pe scaun :) si ce sa zic ..... interior superb.
    0 0
  • influentza
    tipic nemtesc...formele laterale cam seamana cu cele de la bmw...cemai toate tind sa cam arate la fel...in schimb motorizarile...au cam adus ceva nou...in rest...nu e o masina cu care sa scoti ochii nimanui...raman in continuare masini de neegalat..un pas inainte pt cei de la audi.fan Jetta..:)))
    0 0
  • go_get_it
    foarte tare arata :) lung si subtire
    0 0
  • audi
    este suficient un singur cuvant : P E R F E C T !
    0 0
  • claudiuDC
    Audi A4 B8 Avant
    E continuarea capodoperei care se numeste A4 B8 Sedan. Audi...tot respectul!
    0 0
  • seamana cu bmw.... ca 2 picaturi de apa
    Daca m-as fi uitat seara la tv si as fi vazut audi-ul asta as fi zis ca e bmw... stiti ca la tv ca sa nu fie acuzati de reclama mascata, trebuie sa pixelizeze tot ce este brand , sigla, etc. De ca am spus ca e bmw? Pentru ca exact asa arata bmw-ul combi al unui prieten (e model 1999 sau 1998). De unde trag concluzia ca masina trebuie sa aiba: 4 roti, geamuri, luneta, parbriz, volan, motor, etc., RESTUL FIIND DETALII NEINTERESANTE... :)) Sau cum spunea un italian intr-un film odata despre masina perfecta: ”carseria non importa, motorul e tutti”
    0 0
  • iulian
    de acord cu tAno prima si ultima impresie e ca seamana a BMW
    0 0
  • Tibycske
    Scaune
    ia uitati-va la scaune... Sunt faine nu???Lucrez la dezvoltare lor, si stiu ce se ascunde dupa ele (munca multa...)Deci respect pentru Audi
    0 0
  • si.?
    dak seamna cu bmw..? ce.... chinezii nu fac copie dupa europeni...asa ca... lasatima cu asemanarile asta.. infime cat despre masina ......fara cuvinte
    0 0
  • Vai
    ar putea fi o masina de "pompe funebre" reusita.....In rest , tipic german.Nimic! Se kinuie in zadar.........Dar cita vreme vor fi destui fraieri(neinformati) ,vor mai vinde si ei . Zici masina germana si gata ! Adica nimic , fara gust , scumpa si la raportul pret-calitate....0 !O alta kestie inutila facuta de comunisti.....
    0 0
  • adinic
    Ce-mi place mie ca se critica o astfel de masina.. Poate sa coste si peste 50k euro fara taxe. Io am un a4 b7 si fratemiu un a4 b8 luat din Germania. Nu mi-as lua niciodata BMW. Audi are niste optionale mortale: boxe de 500 w bang&olufsen , mmi cu navigatie pt ro in sfarsit!!!, volan cu padele. Mi se pare ca nu ai de ce sa vrei mai mult. E chiar o masina perfecta pt cine si-o permite! Tot respectul pt Audi! O zi buna!
    0 0
  • mircea
    audi
    dupa parerea mea audi creste pe zi cetrece ca design , fiabilitate si adaptare la tehnologia noua ..... este un automobil incomparabil cu BMW , a depasit acest brand cu mult . Eleganta , sporiva , multifunctionala.... aproape perfecta...
    0 0
  • Coool
    Asa este o masina de masina au avansat enorm in ultimi ani BRAVO AUDI.
    0 0
  • andrei
    tipic nemtzesc
    sincer ... mi-ar placea mai mult un 308 SW dar cu conditzia kl calitatea materialelor interioare sa fie comparabile cu cela d la audi:D, nu vreau sa pun prin asta k cei d la peugeot nu folosesc materialw d calitate;) shi dak mai adaugam kla 308 SW mtoru d 2.00 d 200 calautzi, at totul e perfectmult respect pt audi& peugeot:D
    0 0
  • A4 B8
    Am cumparat un exemplar Audi A4, nu avatat ci sedan> motor 2.0TDI. Vine abia in martie/aprilie si sunt super incatat de alegerea facuta, alegere luata dupa ce am testat pe rand BMW 3, Merc C, Passat si toate acele japoneze supraestimate (Accord, Avensis...). Audi A4 este cea mai buna alegere dintre cele de mai sus in cazul in care doresti un motor reliable sau tractiune 4x4. Incontestabil Merc sunt cei mai buni la interioare iar BMW sunt cele mai sportive (insa numa cand vb de motore mai mare de 2,5-3 litri). Alte plusuri> este cel mai spatios si cel mai mare, arata cel mai bine. Restul modelelor mentionate (Passat, Avensis sau Accord) nici nu pot fi considerate modele premium, dar sa mai concureze cu A4.Asadar recomand acest model ca fiind cea mai buna alegere in segmentul premium.Cat despre comenraiile la adresa designului. Ar fi bine sa va pronuntati dupa ce vedeti una live> Nu seamana absolut deloc cu BMW indiferent dinc e an si clar este mult mai reusit decat orice japoneza (care pan la urma tot din designul european se inspira).
    0 0
  • 12 cm is considerabili?!?!??!e dragut asa si destul de spatios
    0 0
  • lasa vrajeala...
    Nu contest Audi, masini faine, dar nu le mai comparati cu BMW, Mercedes, mai au de invatzat ca sa ii intreaca, pt. mine cei mai tari sunt cei de la Mercedes, pe orice segment, la sport stau ff bine (C AMG bate M3 si amandoua bat RS4 lejer), la eleganta mult peste toate, la lux cei mai tari, la design bmw este prentru oameni seriosi care doresc sportivitate, siguranta pe volan, iar audi pentru copilasi, pentru oameni care isi ia masina ca ii place lu` fiusu` e rotunda si plina de culori, se chinuie si ei, deocamdata conduc un E90 pentru ca nu mi am permis new c classe, dar poate in viitor o sa il am, cand am luat o am trecut si pe la Audi, nu justifica cu nimic preturile, motoare fiabile dar fara putere si consum mare, tractiunea integrala costa mult, iar in cazul asta o pui si la mercedes si bmw, materiale interioare bunicele dar design ul interior pare pentru copilasi, braduletz de iarna, prea multe culori care devin obositoare la drum lung, iar tot asteptul braduletzului devine plictisitor dupa un timp, nu e ceva care sa dureze, iar despre asemanarea audi bmw, e reala, aruncati o privire a5 cu seria 3 coupe (E91), stop urile sunt clar inspirate dupa seria 3, (si am vazut un test cum ca tractiunea integrala de la A5 e mult mai slaba decat cea de la seria 3 coupe, defapt toata partea tehnica e mai slaba, doar la design exterior a fost A5 peste, ceea ce tine de gusturi, iar mie unul nu imi place botul, e mare, rotund si cu ledurile alea de prost gust) a4 seamana prea tare cu A5 si tot asa, cel mai mult imi place a4 din 2002, restu` parca sunt prea rotunjite, iar tehnologia cu led o fi de ultima ora, consuma putin curent. bla bla bla, dar parca "tot ados ce nu ii sade" este, dar trebuie sa aiba si ei ceva acolo la faruri, ca rivali de la bmw au angel eyes care si le mai monteaza si baietii pe Audi si VW si nu e bine... in concluzie pentru mine: Mercedes e masina pentru toate gusturile si cerintele, BMW e masina pentru toate gusturile si cerintele unui barbat si pentru femeile ce doresc sa stea intr o masina ce nu li se adreseaza doar pentru a da bine, iar audi pentru toti care nu stiu ce isi doresc de la masina si au auzit si ei ca sunt bune...
    0 0
  • tiganie
    subscriu la partea cu "tiganie" apropo de leduri. nu conteaza ca-i ultima tehnologie(oare?) si cu atat mai putin consumul ledurilor/becurilor de pozitie. ar trebui sa conteze mai mult esteticul sau macar sa gasesti un echilibru.
    0 0
  • nemultumiti
    pt. unii,va bagati in seama cu tot felul de afirmatii la adresa masinilor nemtesti de parca voi ati fi marii constructori de automobile,va puneti cururile nespalate in dacii rablagite si veniti aici sa va dati mari cunoscatori,iar cand vedeti o astfel de masina pe drum va curg balele din gura,mai slabiti-ma...
    0 0
  • leduri audi / xenon grupul VAG
    d-nilor sunt estetice sau nu este parerea fiecaruia!...am vazut ca nu sunt fiabile aceste leduri!va explic...fostul fotbalist de la U Craiova - CAMATARU are un audi A 5 nou si dupa 2 luni de la achizitionare i s-au ars 3 leduri pe partea stanga a masinii, fara ca masina sa fi suferit vre-un accident !am ramas surprins total !de asemenea se pare ca si tehnologia xenon este una inca in faza de dezvoltae, scumpa si de multe ori cheltuitoare, fara fiabilitate.sunt multi cunoscuti care au problele cu explozia sau arderea instalatiilor xenon montate de producatori, originale nu de cele lucrate in garaje dupa achizitia masinilor.sunt realitati. oare cat vom mai arunca banii pe fitze si pe ambalaje frumoase dar fara fiabilitate! sunt si eu impatimit al autovehiculelor si ma intreb cat mai facem investitii proaste ???
    0 0
  • audist
    IDIOTI
    De ce cand se prezinta o noua masina fiecare partzar sare cu gura ca masina lui e mai buna.PT R: Mercedes e masina de manelisti si BMW de mucosi care vor sa dea flashuri d e la doi kilometri. IN TOATA EUROPA este la fel. Ledurile nu sunt fiabile dar xenoanele da.Am mers si 18 ore cu ele aprinse.Si asta timp de 14 zile in care masina mea a fost chinuita la maxim de s-au uitat pana si cei de la audi cand la 31 de zile dupa achizitie am venit la revizie.DA, am audi.A3. 2007. O masina se alege in primul rand dupa buget si personalitatea fiecaruia. In romania. In germania se face un calcul: pret achizitie, timpul dorit pentru a pastra masina, pret probabil de vanzare, costuri intretinere.Daca totalul este acceptabil cumperi masina.Dar invata asta un fraier care spune ca c-ul amg face rs4 =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 0
  • A3 rullz
    A3
    de la audi doar A3 2000 tfsi 265 Cp isi merita toti banii
    0 0
  • Fara cuvinte!
    Raman surprins sa vad cata prostie se degaja in fiecare zi pe automarket prin aceste comentarii. Aud cum A4 seamana cu BMW (care model?), cum Audi mai de mult de mancat, vechea vorba manelista: Mercedes si restul. Sa fim seriosi, Audi au fost primii care au venit cu stopurile alea despre care multi spun ca sunt inspirate de la Serie 3 Coupe. Practic, daca ar fi sa ma cobor la nivelul unora, as spune ca BMW prin Seria 7 au copiat acele stopuri, dar am atata inteligenta incat sa ma abtin. Nu spun ca Audi fac masinile supreme, dar ma minunez cum toti ratatii isi dau cu parerea despre aceste leduri care pana la urma sunt o lucrare extrem de reusita. Sau multi dintre cei care posteaza aici lucreaza pe la anumiti dealeri si le cam tremura partea dorsala.
    0 0
  • succes garantat
    Audi A4 sunt convins ca va fi un succes, deoarece modelele avant de la Audi intodeauna au fost resite si apreciate.Bravo Audi, RESPECT
    0 0
  • Diaconu Liviu
    Audi
    An Audi A6 fab. 2006 si Mitsubishi outlander 2007 .Audi 9 puncte din 10 , Mitsubishi max.6 puncte
    0 0
  • alexxx
    nu pot sa nu comentez
    Bai oameni buni, daca voi ajungeti sa-mi spuneti ca AUDI seamana cu BMW pai s-a intors Pamantu' cu fundu' in sus. Cand astia de la BMW nu mai au nici o identitate proprie de cand a venit Bangle si toate arata ca niste japonisme/chinezisme (exceptie serie1,x3,x6)voi vorbiti de AUDI care sunt cei mai conservatori prod auto in acest moment. Au niste linii atat de fluide, simple si elegante, un calandru exceptional in fata si un profil de iti taie rasuflare precum si interior orientat spre sofer cu caracter sport si sobru ...cum puteti compara BMW care nu mai are nimic din ce a fost BMW odata in afara de motoare si de feeling la volan? Nu contest valoarea lor sau a lu ' Merc insa AUDI din punctul meu de vedere le da clasa si nu prin prisma sportivitatii, nu prin prisma fiabilitatii(desi poate) CI PRIN SIMPLUL FAPT CA AU RAMAS FIDELI ACESTUI DESIGN SUPERB. AUDI e in acest moment ce era BMW in 2000 pt piata auto. Cat de curand o sa devina nr 1 audi (mai uitati-va si voi la ceva grafice sa vedeti cum AUDI de cativa ani nu face decat sa depaseasca pe BMW/Merc si sa se apropie din ce in ce mai mult de poz 1). Merc pierde teren la toate capitolele...Clasa B si R is recunoscute chiar de ei ca fiind dezastru de A nu mai vorbim... iar BMW prin faptul ca si-au pierdut identitatea de marca si designul conservator si cu adevarat business nu o sa mai faca fata lui AUDI. Da, au vanzari enorme, is pe plus dar raportand la modul cum evolueaza AUDI is in pierdere. http://youtube.com/watch?v=rrF3P-bEZXs si o sa va lamuriti.
    0 0
  • subiect
    hai ma gata k sunt numai trani pe aici ... si-au bagat si ei net prin sat si vin si vb de acest perfect audi pe care nu-l vor avea niciodata ... cica e nasol cu leduri =)) cat de taran sa fiiii :) ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru