Premiera: noul Volvo V70!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.02.2007
Suedezii de la Volvo au publicat imaginile si informatiile oficiale legate de noua generatie a lui V70, break-ul de familie al scandinavilor.

Volvo a publicat astazi fotografiile oficiale ale noii generatii a breakului de clasa medie V70. Iata primele informatii legate de acesta.

Inca de la prima privire, observam multe elemente pe care V70 le imprumuta de la fratele mai mare S80. In partea posterioara, stopurile reiau linia generatiei actuale, baza acestora fiind insa latita, in stilul recent-lansatului C30. Spatiul dedicat bagajelor este cu 55 de litri mai voluminos decat cel al actualei generatii. Spatiul creste si in habitaclu, unde pasagerii din fata au la dispozitie trei centimetri in plus pe verticala iar cei din spate 4.8 centimetri pentru picioare. Schimbarile se datoreaza cresterii generale in dimensiuni: V70 are acum 4850 mm in lungime (+14.3 cm fata de vechiul model) si 1860 mm in latime (+6 cm).

Noua gama de motorizari include un diesel de 2.4 litri care dezvolta 143 CP si 340 Nm, un propulsor pe benzina de 2.5 litri care scoate aproape 200 de cai si 300 Nm si - in varful gamei - un motor cu sase cilindri de 3.2 litri care dezvolta 285 de cai si 400 Nm.

Desi ne asteptam la un V8 superperformant inca de la debut, acesta nu va aparea decat dupa cateva luni.

Noile sisteme de siguranta - capitolul la care Volvo exceleaza - includ scaunul pentru copii optional construit de Volvo in conformitate cu restul interiorului. Versiunea de baza vine in standard cu o roata de rezerva de dimensiuni normale si este echipata cu frana de mana electronica, Dynamic Traction si sistem de control al stabilitatii.

La interior, ocupantii se pot relaxa in muzica sistemului Dolby Pro Logic 5.1 dezvoltat de Alpine si Dynaudio. Acesta isi va ajusta volumul automat daca cei din masina vor incepe o conversatie sau daca zgomotul la rulare va acoperi acordurile muzicale.

Comentarii (1)

  • Stefan
    toporu' in design
    Iar au folosit suedezii toporu' in design in loc de compas. Cineva sa le doneze unn compas si sa le ascunda riglele lungi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru