PREMIERA: Renault Clio facelift, poze si video!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.02.2009
Renault a prezentat astazi primele informatii si fotografii cu facelift-ul operat celei de-a treia generatii Clio.

Cea mai importanta stire a zilei vine din Franta, acolo unde Renault a prezentat oficial primele imagini ale lui Clio III facelift. Noua fata a best-sellerului companiei franceze se lanseaza pe piata intr-un moment sensibil pentru industria auto, incercand sa aduca insa un aer proaspat in segmentul mic. Primele fotografii ale faceliftului reprezinta, oarecum ciudat, versiunea GT a noului Clio, astfel ca eventualele diferente de design intre aceasta si varianta clasica raman de descoperit ulterior.

Noul Clio se diferentiaza radical in partea frontala de actualul model. Este, de altfel, un lucru cat se poate de normal, in conditiile in care faceliftul se bazeaza mai ales pe liniile promovate recent de Renault prin noile Laguna si Megane. Clio se simplifica din punctul de vedere al designului in fata, unde liniile orizontale de pe grila si o mica "mustata" acopera centrul masinii. Blocurile optice pastreaza din forma anterioara, bazandu-se insa pe cateva retusuri angulare. Spatele modelului nu este la fel de schimbat precum fata, cea mai mare diferenta fiind vizibila la nivelul stopurilor.

Versiunea GT, ilustrata in imaginile alaturate, vine in plus cu terminatii duble ale liniei de esapament, cu protectii si apendice speciale, cu oglinzi retrovizoare din aluminiu si, la interior, cu un volan cu punct vertical de reper, cu pedalierul din aluminiu si cu scaunele speciale destinate sofatului dinamic.

Apropo de interior, Clio 3 facelift va beneficia de aportul estetic al unui monitor integrat in designul bordului si dotat cu un  sistem de navigatie TomTom , un plus evident fata de ecranul monocolor disponibil pana acum pe Clio. Pachetul GPS va beneficia, in Franta, de informatii legate de trafic si de dispunerea radarelor fixe.

Renault nu a prezentat inca motorul care va avea onoarea de a se afla sub capota versiunii Clio GT facelift, aceasta informatie urmand sa fie publicata in cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde ne vom intalni live cu noul model.

Piata romaneasca va face cunostinta cu noul Clio facelift in luna mai a acestui an, dupa ce modelul va fi lansat in premiera mondiala la Salonul de la Geneva.

via | Renault

 

Comentarii (27)

  • Ce urat.
    Asta nou parca e Daihatsu.
    Cel vechi imi placea mai mult.
    0 0
  • aha, arata ca dracu si are si ceva din peugeot...parerea mea
    0 0
  • tot in stilul 2lei si 15 bani!!
    0 0
  • Cocaine
    fata
    Botul e hidos!!!!!!! Spatele mai merge chiar daca arata aproape la fel ca la cel vechi
    0 0
  • Marius
    Despre Renault
    1.Daca imi iau un lucru, ma gandesc la banii pe care ii am...la raportul pret-calitate-performanta.....dar si sa ma reprezinte acel lucru.

    2.Cum oare se prezinta francezii astia de la Renault cu masini de 2 lei.....adevarate libarci cu roti pe sosele....si mai ales cu asa zisul facelift Clio? OK OK OK, o fi buna, o fi fiabila, o fi data dracu....nu comentez....dar chiar asa de bine sau mandru s-o simti un viitor posesor de astfel de Clio, privind-ul in fiecare dimineata mai ales la partea din fata? Voi nu vedeti ca e o aratare de masina?

    3. Mai fratilor, daca pe viitor mai cumparati orice lucru cat de banal ar fi el...mai uitati-va si la cum apareti cu el pe strada. Mergem pe principiul "daca se poate, de ce sa nu se poata?".......asa ca ne luam si noi niste lucruri mai bune la banii pe care ii avem.

    4.Ultima chestie este o dedicatie pt cei de la Renault Romania.
    Bravo voua pt conceptul low cost si pt masinile bunicele ca raport pret-calitate.
    Rusine insa pt designul de cacao (ca sa nu zic alt cuvant) al masinilor Renault - Dacia, pt identitatea stearsa a tuturor modelelor, si pentru masinile lipsite de fiabilitate.
    Macar invatati de la nemti sa faceti masini cu design bun, si de la japonezi sa copiati electronica si fiabilitatea.
    Si la urma urmei....ce mi-e o cioaca de Dacie....ce mi-e o vrajeala de romb francez.....ce mi-e o sigla de Nissan. Faceti dracu masini mai serioase si mai cu atitudine si mai tzepene. Nu vedeti ca lumea avansata si civilizata cumpara masini bune, masini de lux, masini fiabile.....cum sunt masinile germane, italiene si japoneze. La noi in Romania prostii atat stiu: "Reno" si Dacia.......mergand pe principiul "e nou nene. e nou". Vai de fundul vostru cu masinile voastre. Maimutza si-n purpura imbracata, si tot maimuta e cu curul ala rosu. Asa si cei cu romburile lor si cu capacele de desfacut berea de la dacia.

    PS: Nu lucrez la nicio companie sa fac publicitate negativa la adresa firmei Renault. Dar pacat de marca asta de traditie. Merita mult mai mult. Si am condus si masini Renault, si nu m-au impresionat deloc, iar la fiabilitate n-au stat prea bine niciodata.
    0 1
  • FELICITARI !
    Francezii fac masini frumoase ! Asta , daca mai era nevoie , e o dovada in plus........Fiabilitate , siguranta , raport pret/calitate excelent ! Abia astet sa-mi iau si eu una ....sper sa nu depaseascxa bugetul.
    1 0
  • Florin
    Renault
    Parerea mea e ca arata bine,acum sa vedem si pretul!
    0 0
  • iulianix
    da,da..
    ...ce ...peugeot... misto...lipsa de imaginatie!
    0 0
  • iulianix
    @Marius...
    al dracu nemtii pe care-i ridici in slavi...au ajuns sa cumpere Loganuri...mama ei de viata!
    0 0
  • Pentru Marius
    M-am oprit in momentul in care ai pus la un loc masinile germana, cele japoneze si cele italiene :)

    Pacat ca a fost in partea de jos a comentariului si a trebuit sa citesc restul de ineptii mai mici.

    Oricum, daca asa stau lucrurile pentru tine, spune multe despre ce ai in minte.

    Du-te ia-ti un Fiat, incearca Albea, ca ii si mai sigur, si mai de calitate, si mai frumos la design, si esti vazut extraordinar de bine vazut pe strada, fata de orice renault....
    0 0
  • Fiasco
    Botul este oribil ca si la Laguna si Megane.Pacat ca si-au batut joc de niste masini frumoase,vorbesc de Clio III si Megane II si nicidecum de Laguna.Am Clio III 1.4 16 V de care sunt f.multumit.
    0 0
  • toteu
    Prima parte a posturilor, manelisti germanizati, cu vw din `99 care li se strica in fiecare zi, si daca vw se strica altii care fac masini ieftine, si motoare mai bune decat obositul de 1.9TDI sunt varza...
    0 0
  • nuca'n perete
    mai "eu", ai dreptate, ne-ai prins...manelisti germanizati.
    0 0
  • Unui r***t si daca-i faci facelift tot un r***t ramane.
    Si dupa ce ca proasta, mai e si scumpa...pana si un Cee'd e mai ieftin.
    0 1
  • cee'd ii da rusine grava de tot am condus una si e super tare pe cand cotetu asta e un rahat am de la servici 1.5dci Megane2 de 85 cp cu 68000.Dupa garantie s-au bagat bani in el nu gluma.Iar @eu e idiot mare un daciot adevarat
    0 0
  • @marius
    ...in farsit am reusit sa iti citesc mesajul. Auzi, daca ar face masini mai tzepene cu design german si electronica japoneza ti-ai lua un renault? Feeling ca nu. Dar de ce iti faci griji pentru renault, in general? Renault este extrem de puternica, vanzarile o dovedesc, profiturile ca si pleiada de achizitii a grupului. Firma asta are o cota de piata ok, se adreseaza unor grupuri tinta destul de diferite (aaa...stii ce "e" alea grupuri tinta? sau modele de nisa?) iar tu mori de grija lor. De ce nu te angajezi la Renault, consilier de imagine? Ai faci bani cu sacu', pe cuvant! Combati bine si spui lucrurilor pe nume. Nu uita sa le pomenesti de "masinile tzepene". @gigi ceed cati km are? intreb si eu, pari sa compari o masina frecata de toti "frecangii" de la firma cu una nou nouta. Sa ma ierti pentru presupunere, in rest ramane cum am zis.
    0 0
  • pentru cunoscatori
    Amice esti.....am zis ca am condus un ceed diesel de drive test cu 15000 parca si nu se compara cu meganu mi se pare varza meganu in comparatie adica in veci nu voi mai lua megane si eu l-am ales cand m-am angajat pt ca aveam o dacie logan si am zis sa fiu patriot sa aleg o masina buna si e un rahat pe bat in esenta nu voi mai lua in veci nici gratis nici pe bani.Imi aduc aminte in Tg. Mures cand am vrut sa plec acum 2ani nu a mai pornit nici de a dracu si multe amintiri "placute" ......asa ca daca vrei tu sa mori patriot ca francezu iti da un lucru bun nu ai de cat....
    0 0
  • pareri....
    Gigi, mai invata si tu sa scrii, as incerca sa iti raspund, dar nu inteleg ce drak scrii pe acolo.........iar in legatura cu masinile germane si cele franceze, pe scurt, am un Logan din 2006 si un opel Corsa tot din 2006, Logan-ul nu m-a lasat niciodata in drum, Corsa de 2 ori, asta apropo de fiabiliate, la capitolul performante si comfort exista intradevar diferenta........oricum nu imi pare rau de niciuna, amandoua sunt bune in felul lor.............toate bune
    0 0
  • Bavarezu
    Tare rau!
    La fel de urat ka cel vechi... Ne'am saturat de ele pe strazi! Akum au scos unu la fel... Fuck you Renault !
    0 1
  • subiect
    cat despre facelift.............cam nereusit, am vazut pe strada odata un Clio 3, estate, un break, supermishto arata, era cu numere de Franta..............arata cu mult mai bine.......
    0 0
  • dsdfsd
    sdfsd
    Bai Jaques, ce ne facem ma? Nu ne cumpara nimeni trotineta.
    Hai sa-i punem fata de Corsa!
    Zici tu?
    Da ma, fa asa cum iti zic eu.
    0 0
  • @gigi esti cam nesigur pe ce spui sau le amesteci...dar am inteles ideea ta
    0 0
  • george becalii
    @mihai
    Corsa aia virtuala a ta care "te-a lasat de 100 ori" se mai uita si la om.O fi zis i-a sa il las in drum pe mihai ca oricum e mai tare loganu "Mai tare ca maneaua"
    0 0
  • .............
    @gigi........nu stiu de ce ma obosesc sa iti mai scriu, nu este virtuala si nu m-a lasat de 100 de ori, nu mai citi printre randuri......dar la nivelul de IQ pe care il prezinti pe acest forum, nu ma mira.............zici ca ai Megan de la servici si e carutza, eu nu ti-as da pe mana nici un Logan, nu sa te mai deranjez, acesta fiind ultimul comentariu la adresa ta...........cum s-ar spune mai pe "limba ta"..........taceam, filosof ramaneam..................toate bune
    0 0
  • Hai mai oameni buni, chiar v-a spalat Renault intr-atat creierul incat sa considerati Logan o MASINA? Cred ca din toate masinile conduse, este cea mai fada si mai prost de condus posibila. Nici nu mai conteaza daca te tine sau nu, e ca la loterie la Dacia, stim cu totii asta. Te poate tine 100.000 km fara probleme sau poate ceda intr-una inca de la inceput. Am auzit o gramada de povesti, ba de un tip, ba de altul. Concluzia, v-am zis-o, ca la loterie...tii degetele incurcisate cand te duci sa ti-o cumperi: " da Doamne s-o nimereasca altul pe aia facuta in tura de noapte, in schimbul 3". Logan este doar o caruta carosata si motorizata, care te duce de la A la B, atat si nimic mai mult. Orice referire la ea ca fiind frumoasa, fiabila, teapana, sportiva (!!) nu sunt decat niste fabulatii, niste roade ale imaginatiei prea bogate.
    Cat despre Clio, s-a cam spus ce era de spus. Un alt produs Renault, o alta posibila teapa, depinde cum ti-e norocul.
    0 1
  • marius
    idioti
    o romanie plina de tampiti........nijte tampiti care merg cu dacia dar se grabesc in a face remarci asupra renault-ului.......tampiti care prefera sa dea 3000 euro pe un bmw obosit sau vw.......renault-ul are motoare mult mai bune si mai fiabile,plus ca sunt cele mai sigure masini......mai documentati-va atotstiutorilor
    1 0
  • DAS SS
    AM O MARE SCIRBA DE CEI CE AU BMW URI OBOSITE SI JEFUITE DIN 90 SAU VESNICUL VW GOLF CARE E BUN SI LA 20 ANI VECHIME NUMAI CA E VW
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru