Premiera: Skoda Octavia Greenline promite 4.4 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Skoda a prezentat la Geneva versiunea de serie a noului Octavia Greenline, model care promite un consum de numai 4.4 litri/100 de km si emisii de 116 g/km.

Esential

4.4 litri la 100 de kilometri este consumul mediu anuntat de Skoda pentru Octavia Greenline.

Alaturi de SUV-ul compact Yeti, Skoda va dezvalui la Geneva cel mai nou membru al gamei sale ecologice, Octavia Greenline, de aceasta data in versiune de serie.

Sub capota celei mai noi derivatii din gama Octavia, Skoda a instalat un motor diesel cu patru cilindri de 1.6 litri care livreaza 105 cai putere si un cuplu motor de 250 Nm. Potrivit datelor oficiale, Octavia Greenline promite un consum combinat de numai 4.4 litri/100 de km si o valoare a emisiilor de CO2 de 116 g/km.

Pentru a obtine aceste rezultate, Skoda a redus masa berlinei, a inlocuit pneurile standard cu unele cu rezistenta scazuta la rulare, a modificat rapoartele cutiei de viteze si a instalat o serie de elemente aerodinamice. Desi multi ar fi tentati sa creada ca si aspectul exterior s-a modificat, Skoda anunta ca doar logo-ul Greenline pozitionat pe capota portbgajaului va fi elementul distinctiv, elementele aerodinamice fiind instalate sub masina.

Oficialii cehi au refuzat sa dea detalii despre performantele modelului sau despre pretul de pornire al versiunii Octavia Greenline.

Comentarii (2)

  • Marian
    Vreau detalii
    Se spune ca a fost modificata cutia motorului de 1.6 diesel. A fost modificata fata de ce? Unde se vinde motorul de 1.6 nemodificat? Cand apare pe piata?
    0 0
  • De obicei, pt a consuma mai putin, se lungesc rapoarele in cutie, astfel ca masina va urca ceva mai greu in ture. Dar asta nu e o problema pt diesel, care nu e un motor avid de ture.
    Modelul e chiar demn de luat in seama, mai ales daca va avea si un pret bun.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru