Premiera: VW vinde in China mai mult decat in Germania

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.07.2009
Chinezii au cumparat mai multe masini Volkswagen decat germanii in prima jumatate a anului 2009. Este o premiera absoluta.

Volkswagen a reusit o performanta care acum cativa ani parea incredibila: vanzarea mai multor masini in China decat pe piata din tara de origine. Conform datelor oferite de asociatiile din cele doua tari, Volkswagen a reusit sa vanda in prima jumatate a acetui an 652.000 de masini in China, marca din Wolfsburg ajungand la 632.000 de masini pe piata din Germania. Desi ambele piete au crescut din punctul de vedere al vanzarilor Volkswagen (+22.7% China, 18.3% Germania), Germania se recunoaste pentru prima data invinsa in lupta pentru Volkswagen impotriva Chinei.

Per total, vanzarile globale ale VW au scazut in primele sase luni ale anului in curs cu 5%, ajungand la 3.1 milioane de unitati. In Europa, scaderea Volkswagen a fost de 11.7%, cu 1.7 milioane de unitati vandute intre ianuarie si iunie 2009. Cu toate acestea, cota de piata a celor de la Volkswagen a crescut la 12% la nivel mondial, marca germana ajungand anul trecut la doar 9.9%.

via | Just Auto (inreg)

Comentarii (4)

  • Bethurbazal
    opinie
    Ma intreb de ce nu incearca alianta Renault-Dacia-Samsung sa vanda Dacia in China. Un succes in China ar reduce serios efectele crizei in Romania. E clar ca numai uzina din Romania si furnizorii de piese din Romania nu ar putea face fata potentialei cereri din China, dar toate uzinele Dacia din lume si toti furnizorii de piese cred ca ar putea s-o faca. Nu credeti?
    3 0
  • NeoGalaxy
    Simplu, in China nu se cumpara masini ieftine, ci tocmai opusul. Ca sa-si demonstreze noua libertate comerciala, chinezii cumpara masini scumpe, cat mai scumpe posibile. Se numeste decadenta dar are si un alt nume: prost gust. Asa ca in China... trebuie vandute masini scumpe, pentru ca saracii nu-si pot permite sa-si ia masini proaste. Presupun ca iti dai seama ca ce am scris eu este o forma poetica a realitatii de acolo nu?
    2 3
  • nu uitati ca...
    ...marea majoritate a masinilor VW sunt de fapt produse acolo, si sunt variante mai vechi de Passat. Se mai cumpara si Audi insa nu intr-atat cat VW. Taxiurile sunt tone pe strazi (sunt f. ieftine) si toate sunt VW....deci nu a exportat VW 650.000 de masini ci lea produs acolo....e o mare diferenta avand in vedere ce deficit comercial are cam toata lumea cu China.
    2 0
  • Robert
    VW in China
    Tinand cont de boom-ul economic din China din ultimul deceniu nu mi se pare un lucru iesit din comun, chiar este un lucru normal mai ales daca punem fata in fata numarul de locuitori din cele daua tari, 1.32 miliarde (China) vs 82.4 milioane (Germania) .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru