Premierele pregatite de Mazda pentru Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.01.2008
Constructorul nipon va aduce la Geneva noua Mazda2 cu trei usi, conceptul Taiki, RX-8 facelift si Mazda5 Hydrogen.

Esential

100 de kilograme este diferenta de masa intre versiunea cu cinci usi si cea cu trei usi a modelului Mazda2.

Asa cum va anuntam si ieri, constructorul japonez va prezenta, in premiera mondiala, la cea de-a 78-a editie a Salonului Auto de la Geneva, versiunea cu trei usi a modelului Mazda2. Evenimentul va prilejui si alte trei premiere europene: conceptul Taiki echipat cu noua generatie a motorului rotativ dezvoltat de Mazda, modelul hibrid Mazda5 Hydrogen RE si versiunea facelift a modelului sportiv Mazda RX-8.

Noua Mazda2 cu trei usi va dispune de toate caracteristicile versiunii cu cinci usi, fiind insa mai sportiva si mai accesibila ca pret. Micuta nipona va dispune, cum era de asteptat, de aceleasi motoare ale versiunii cu cinci usi existente pe piata: propulsoarele de 1.3 si 1.5 litri pe benzina si motorul common-rail turbo diesel de 1.4 litri.

Prin redesenarea completa a caroseriei si a sasiului, dar si prin dezvoltarea unei strategii unice de reducere in greutate, noul model Mazda este cu aproximativ 100 de kilograme mai usor fata de versiunea precedenta. Acesta reuseste sa isi mentina astfel masa sub nivelul de 1.000 de kilograme.

Noua Mazda2, primul vehicul al noii generatii Zoom-Zoom, a fost lansat in septembrie 2007 si s-a dovedit imediat un real succes in randul clientilor din Europa.

In decembrie, mezina gamei nipone a primit o cotatie de cinci stele pentru protectia pasagerilor adulti in urma testelor efectuate de EuroNCAP, iar de la lansare pana in prezent a totalizat mai mult de 20 de premii specifice industriei. Printre acestea se numara “Masina Anului” in Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Grecia si Noua Zeelanda, precum si in Japonia.

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru