Presedintele GM crede ca salariile directorilor sunt prea mici

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 13.02.2010
Bob Lutz, presedintele General Motors a declarat ca salariile directorilor GM sunt prea mici, raportat la situatia actuala a industriei auto.

Esential

50 de miliarde de dolari a primit General Motors de la guvernul american pentru a iesi din faliment.

Presedintele GM, Bob Lutz a declarat la Conferinta Dealerilor Auto din SUA ca salariile directorilor companiei General Motors sunt prea mici, comparativ cu situatia companiei. Momentan salariile celor din conducerea GM sunt stabilite de guvernul american, dupa ce acesta a intervenit in salvarea General Motors de la faliment.

"Tot ce stiu e ca, avand in vedere rigorile slujbelor noastre si responsabilitatile pe care le avem, suntem platiti mult sub valoarea pietei", spune Lutz. Situatia actuala a aparut dupa ce GM a primit de la Trezoreria Statelor Unite aproximativ 50 de miliarde de dolari, pentru a iesi din faliment. Astfel, guvernul SUA, prin Trezorerie, poate stabili salariile celor care conduc General Motors.

Trezoreria Statelor Unite studiaza acum posibilitatea modificarii salariilor de la GM, decizia urmand sa fie luata in curand. Lutz este ingrijorat ca actuala politica de plati incalca principiile pietei libere si ca va fi foarte greu pentru GM sa ofere salarii atractive noilor angajati. "Acum nu e o problema atat de mare, dar in timp, o companie care nu isi recompenseaza angajatii va avea mari probleme de recrutare", declara Lutz.

via | leftlanenews.com

Comentarii (5)

  • prudentul
    fantastic!
    I-auzi una:

    "actuala politica de plati incalca principiile pietei libere"
    Dragă Lutz, până nu veţi înapoia şi ultimul cent Guvernului, nu sunteţi în piaţa liberă. Eu, Guvern, dau banii, eu hotărăsc cât vă plătesc. Returnaţi banii integral, redeveniţi privaţi 100% şi stabiliţi-vă salarii nesimţite ca înainte. Până atunci, nu!

    Alta:

    "o companie care nu isi recompenseaza angajatii va avea mari probleme de recrutare"

    Există angajaţi şi angajaţi. Primii sunt mult mai egali decât ceilalţi. Pot fi găsiţi doar în Consiliile de Administraţie, au salarii de milioane pe an. Atunci când îşi duc companiile în faliment se retrag, după ce primesc "pachete compensatorii" de alte câteva milioane.
    Ceilalţi angajaţi sunt cei ce robotesc la bandă. N-au nici un control asupra situaţiei, dar zboară primii datorită "dificultăţilor economice prin care trece firma".
    Încă odată se dovedeşte că cine-i cu capul în stratosferă (manageri sau politicieni) habar n-are ce se întâmplă în lumea reală.
    18 0
  • :)
    Desigur, domnule Lutz, dupa ce ati ingenuncheat GM si SAAB aveti nevoie de o recompensa pentru calitatea serviciilor dumneavoastra :)) Doar ati fost foarte efectiv ca distrugator.
    14 0
  • tipic american
    Tipul asta chiar are tupeu.
    Asa cum a zis si Prudentul, pana nu inapoiaza si ultimul ban, "ciocu' mic". Acum un an a GM a facut gura ca nu-i ajuta statul american, insa ei nici macar nu se gandeau sa faca vreo economie (de exemplu, pentru ca directorii sa renunte la avioane particulare au trebuit sa fie "trasi de urechi").
    Sa scoata ma intai GM din rahat, sa ajunga iar pe locul 2 la nivel mondial (daca o sa mai ajunga vreodata), sa vina cu produse competitive si apoi sigur li se vor mari salariile. Sunt curios cat de "mici" sunt salariile de care zice tipul asta.
    16 0
  • nesimtire pe fata
    si cand te gandesti ca presedintele ford a renuntat la salariul pe un an de zile pt binele companiei iar astia de la gm dupa ce ca au fost salvati din mila mai au si nesimtirea sa ceara salarii mai mari.rusine
    4 0
  • Opinie
    Un alt principiu al pietei libere spune ca esti liber sa muncesti unde vrei. De ce nu merg Lutz&Co sa gaseasca salarii babane la alta companie? Am uitat, la interviu o sa-i intrebe ce experienta au! Pai, am falimentat GM etc. Cine o sa-i angajeze? Numai Guvernul SUA!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru