Preşedintele Seat vrea să copieze succesul Skoda

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Preşedintele mărcii Seat îşi mărturiseşte nemulţumirile privind modelele pe care le comercializează şi anunţă că doreşte să schimbe soarta mărcii şi să se lupte cu francezii şi cu italienii în 2012.

James Muir, preşedintele SEAT, a declarat că vrea ca marca pe care o conduce să emuleze succesul Skoda. Muir are doi ani la conducerea mărcii şi este nemulţumit de ciclurile lungi de viaţă ale produselor din gama Seat. În trecut, James Muir a lucrat pentru cei del a Mazda şi Ford în Europa şi este dezamăgit că Seat nu a apucat să-şi arate colţii cum au reuşit cei de la Skoda.

"Au avut o viziune clară de produs şi o strategie bună. Conducerea a ştiut exact unde a vrut să ducă marca. Seat n-a făcut asta. Sunt în post de doi ani şi noile generaţii debutează odată la şapte sau opt ani. Lucrez la schimbare, doar daţi-mi o şansă! Produsele noastre trebuie să atingă la fix ţinta în segmentele în care activează şi noi nu am ajuns încă acolo.", a declarat James Muir.

Preşedintele Seat consideră că Exeo este un model cu o ofertă limitată, dar îşi pune speranţele în Mii, un model care va debuta odată cu fraţiorul său de la Skoda şi are aceeaşi platformă tehnică, deci pleacă de la şanse egale.

Mai departe, strategia de marketing şi preţul vor face diferenţa dintre cele două modele. James Muir este mulţumit de rezultatele lui Ibiza şi Alhambra, dar consideră că celelalte modele din gamă nu sunt la fel de competitive.

Şeful Seat vrea să se lupte de la egal la egal cu francezii şi cu italienii de la Fiat. Cuvântul de ordine este volum, dar Muir consideră că Seat construieşte automobile mai bune şi că poate să le fure din cota de piaţă cu uşurinţă. "Produsele pe care le vom lansa în curân ne vor defini viitorul. Au un design grozav şi sunt realizate cu tehnologie germană. Nu am făcut totul cum trebuia în trecut, dar lucrăm la asta.", a completat Muir.

Via | Autoblog

Comentarii (10)

  • Ar trebui sa se grabeasca in lupta cu Fiat pana nu devine istorie la ce vanzari au!Putea sa ia si el exemplu o alta marca...tocmai ficatu l-a ales??!
    12 8
  • Vise tata.... In max patru ani scrie faliment pe voi!!!!
    14 14
  • Cum adica?
    "Muir ............. este nemulţumit de ciclurile lungi de viaţă ale produselor din gama Seat.
    Pai, ce vrea frate??????????
    Sa aiba Ibiza 3 ani pre si 2 ani post-facelift??????????/
    Sa aiba Leon 4 si 3 ani???????????
    Astept Facelift-urile.
    0 1
  • mda
    poate se uita oleaca si pe la preturi
    13 0
  • AndreiRN
    Mare diferenta
    Dar el conduce Seat zilnic?
    Este o diferenta mare de cultura intre spanioli si cehi.
    Primi sunt latini mai lenesi si socialisti cu salarii mari si alti lucreaza ca nemti cu salari reduse.
    12 3
  • Marian
    Aceeasi poveste mereu
    Normal ca nu au vanzari ca si Skoda.

    Au o gama de masini limitata, invechita si foarte scumpa.

    Leon nu are sanse in fata Octaviei fiind un model vechi si intr-o singura varianta, Octavia este mai practica si are mai multe posibilitati de configurare (hatch sau break).

    Superb matura pe jos cu acel A4 restilizat, Yeti si Roomster nu au corespondenti in Spania, doar Ibiza ce ar mai putea face fata la Fabia, dar neeaaaaaaaahhh.

    Daca mergi la ei in showroom o sa te ia cu vrajeala ieftina ca ei sunt ramura sportiva a familiei VW, doar la ei poti sa gasesti 5 CP in plus pt ati dovedi sportivitatea.
    10 5
  • Iar de...
    ...Alhambra nu zice nimeni nimica?
    1 0
  • @lorincz
    e faina si mere bine(2l diesel)...are un neam de-al meu de pe dincolo...dar sti vb :cu o floare nu se face primavara
    1 0
  • cozappz
    +5CP ??
    Seat Leon FR - 22.957,36 Euro
    Skoda Octavia RS - 25.111,24 Euro
    VW Golf GTD - 27.474,68 Euro
    (Preturi de plecare)
    1 0
  • e...
    ...CRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru