Prima ipoteza de design a lui Saab 9-5 SportCombi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.12.2009
Prima imagine a versiunii SportCombi a lui Saab 9-5 a fost realizata la un concurs de design virtual. Modelul ar putea debuta pe piata in toamna anului 2010.

Suedezii au realizat un concurs de design virtual pentru Saab 9-5 in versiunea SportCombi. Rezultatul prezinta aceeasi parte frontala cu cea a lui 9-5 Sedan, diferentele dintre cele doua versiuni de caroserie incepand sa apara de la portiera spate inspre posterior. Astfel, montantul C a fost inclinat inspre habitaclu, iar geamurile laterale formeaza o mare suprafata vitrata alaturi de luneta.

Aspectul acestui model este cel putin la fel de interesant precum cel al versiunii Sedan a lui 9-5. Versiunea SportCombi a lui 9-5 va inlocui echivalentul din gama 9-3 si prefigureaza viitorul crossover 9-4X. Modelul este unul dintre cele trei Saab-uri noi care vor debuta in urmatoarele 18 luni. Saab 9-5 SportCombi nu este o versiune suedeza a lui Opel Insignia SportsTourer, deoarece 70% din componentele acestui model au fost proiectate in Suedia, iar productia va fi realizata in intregime in aceasta tara.

Gama de motorizari a lui 9-5 va fi disponibila si pentru versiunea SportCombi a acestuia, iar sistemul de tractiune integrala al suedezilor va fi disponibil si pe aceasta versiune a lui 9-5.

Saab 9-5 este disponibil cu trei propulsoare otto, care ofera intre 178 CP si 296 CP, precum si cu o versiune diesel de 158 CP.

Cei de la Saab estimeaza ca segmentul pe care se va lupta noul 9-5 SportCombi reprezinta o piata de 1.2 milioane de unitati pe an, iar suedezii vor sa detina 3% din aceasta piata.

Via | Autoblog.it

Comentarii (5)

  • Opinie
    Yeeees! Asta-i SAAB frate! Sper ca SAAB sa renasca din propria-i cenusa! SAAB, please don”t die!
    7 0
  • Saab sunt masini bune care arata si bine, dar tare as vrea sa vad niste cifre legate de dimensiuni, nu de alta da nu vreau o masina de 6 metri lungime. Asta pare destul de maricica.
    1 2
  • you_hooo
    lunigime
    masina va avea in jur de 5-5.1 metri; destul de mult, peste media clasei.
    2 0
  • Daniel
    Nu e imagine oficiala Saab 9-5 SportCombi
    Imi pare rau, baieti, dar nu e o imagine oficiala, ci un concurs de Photoshop de pe forumul autoweek.nl.
    Asta este linkul catre concurs http://www.autoweek.nl/forum/read.php?13,4143405,4143405#msg-4143405.
    Dar stati linistiti, toti au picat in plasa...
    3 0
  • .....
    asta da
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru