Primele informatii despre noul Ford Mondeo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.10.2009
Viitorul Ford Mondeo va debuta in 2011 in forma de concept si va beneficia de noua gama de motorizari EcoBoost a constructorului american. Astfel, viitorul Mondeo va beneficia de un motor de 1.4 litri si 150 CP, dar si de o unitate de 1.6 litri, care ofera intre 150 si 180 CP.

Englezii de la AutoExpress au creat primele imagini prelucrate digital ale viitorului Ford Mondeo. Modelul prezinta limbajul de design Kinetic – aplicat pe intreaga gama Ford – care il va ajuta sa atace un segment superior al pietei. Astfel, modelul Mondeo va rivaliza segmentul superior al clasei medii. Pe langa noile elemente de design, viitorul Ford Mondeo va beneficia de o gama de motorizari mai economica, care nu va face rabat de la performante.

Ford va oferi noul Mondeo cu gama EcoBoost, care ofera acelasi nivel de performanta cu propulsoarele de cilindree mai mare in timp ce au un consum de carburant cu 20% mai mic fata de generatia precedenta. Emisiile de CO2 vor fi si ele reduse odata cu consumul de carburant, lucru care va face noul Mondeo mai atragator pentru clientii Ford. Noua gama EcoBoost pleaca la drum cu un motor de 1.6 litri care ofera intre 150 si 180 CP. Ulterior, Ford va introduce un propulsor de 2.0 litri, care va dezvolta peste 200 CP, dar si un motor de 1.4 litri care ofera 150 CP.

Versiunea ST a lui Ford Mondeo nu va mai exista, iar propulsorul de 2.5 litri cu cinci cilindri va fi si el inlocuit de o unitate EcoBoost.

Modelele de varf din gama Ford vor putea primi chiar si un propulsor EcoBoost V6 de 3.5 litri, care ofera 350 Cp si 475 Nm. Pe langa gama de motorizari EcoBoost, Ford va echipa noul Mondeo cu propulsoare diesel Duratorq, care au primit imbunatatiri semnificative. Toate motorizarile diesel de pe viitorul Mondeo au patru cilindri si au devenit mai eficiente.

Noul Ford Mondeo va fi prezentat in forma de concept in urmatoarele 18 luni, iar vanzarile vor debuta in 2012.

Via | Autoexpress

Comentarii (17)

  • Maneaua de dimineata
    suuuuuuuuuperb! Vreau si ioooooooo!
    13 3
  • mie nu-mi place
    ....zici ca e pe aceeasi platforma/design cu S60 de la Volvo. Daca "kinetic" inseamna "rotunjit si alungit", atunci da, este kinetic. Focusul pare mult mai "barbatesc", dupa parerea mea - si cred ca vanzarile or sa reflecte asta.
    2 4
  • wow
    daca o sa arate asa versiunea de serie este superb o sa dea lovitura pe cand un model cougar?
    7 2
  • benzinaru'
    frumos..................arata ceva mai sportiv...................nu este rau, da vedem ce motorizari sa puna pe el, Bravo Ford!!!
    7 1
  • superb
    Intr-adevar arata superb -dar e doar conceptul din pacate.
    In ceea ce priveste motorizarile nu cred ca vor introduce motorizarea V6 de 3,5 l, iar motorul de 1,4 mi se pare mult prea solicitat pt. masa masinii, indiferent de putere.
    3 4
  • mda
    Misto dar nu este decat o restilizare a unui website nemtesc.

    Cand Mondeo va arata asa o sa-mi iau si eu unul, daca vor veni stanard SI in Romania cu dublu-climatronic, piele si 4 geamuri electrice.

    Pas
    4 8
  • nice
    Lambo style !
    1 2
  • alexthebuldog
    bmw power
    frumos
    5 2
  • ?
    Arata bine, dar mai curand e un concurent pentru Pasat CC decat continuarea seriei Mondeo.
    3 3
  • Claudiu
    Este un concurent pentru Passat CC . Noul Mondeo va aparea in 2014
    Asa cum a mai spus cineva mai devreme, acesta nu este urmasul lui Mondeo ci este un concurent pentru Passat CC dezvoltat pe actuala platforma a lui Mondeo . Actualul Mondeo a aparut in 2007 si noul model va aparea cel mai probabil in 2014 ( in prezent durata medie de viata aunui model este de 7 ani ) .
    4 1
  • Mdea
    Mi se pare mie sau e evident ca poza e una photoshopata din un mondeo actual? nu e cam ciudat ca are aceeasi culoare si aceleasi jante ca modelul 2007?
    2 2
  • Imi place!
    Motorizare f.buna. BRAVO FORD!
    2 1
  • Forbidden
    @ URAGANUL
    Daca nu stiai, toate vin cu climatizare automata, iar piele poti sa pui si pe cea mai slaba varianta de echipare. De ce ar veni toate cu piele? Poate unii nu vor.
    2 1
  • darius
    urat
    Cam nereusit imi permit sa spun, dintre cel din imagine si actulaul, l-as alege detasat pe cel de acum....
    0 3
  • ford
    masina frumoasa dar dupa reputatia pe care o are Ford in Romania este mai greu cu vanzarea.Nu din auzite va spun ca 3 Forduri Transit de la mine la munca ( alim numai cu motorina Petrom) cazute injectoarele si pompa la 170K . deci nu este doar un mit.la fel un mondeo cazut la 130K . Ford este un brand in lume numai ca diesel-ul de la Ford nu agreeaza motorina autohtona. pe benzina este ok.. probabil si din aceasta cauza la dealerii ford gasesti cele mai mari reduceri.. cinstit nu as da 20000 euro pe un mondeo cu toate ca imi place stiind ca daca am nevoie sa o vand va trebui sa scad tare pretul .. prea multe complicatii..
    2 2
  • ^_^
    de scazut, scade pretul la toate dupa ce o cumperi noua...
    1 0
  • ford
    va trebui intii sa il vedem live si dupa acea sa comentam,zic eu parerea mea.nu ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru