Primele schite ale viitorul Mini Countryman de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.01.2010
O serie de schite a viitorului 4x4 produs de Mini au aparut deja in presa, dupa ce britanicii le-au inregistrat ca patente. Modelul ar putea avea o configuratie a usilor mai neobisnuita.

Pe masura ce ne apropiem de Salonul Auto de la Geneva, noi informatii despre viitorul crossover Mini incep sa apara in presa. Modelul de serie, care se va numi cel mai probabil Countryman, va fi o versiune mai cuminte a conceptului Beachcomber, prezentat recent publicului.

Ipotezele sunt sustinute de un set de imagini furnizate chiar de Mini pentru inregistrarea patentului si mai apoi facute publice de surse necunoscute. Schitele arata ca britanicii au patentat trei tipuri de caroserie ale modelului: un SUV cu trei usi, un SUV cu cinci usi si un SUV cu o dispunere a portierelor similara fratelui mai mic Clubman.

Modelul 4x4 va masura patru metri lungime si va incerca sa isi apropie un public mult mai familist, dornic de o masina sigura, fiabila si robusta in teren accidentat.

Conceptul Beachcomber, care inspira viitorul 4x4 de serie, va sta si la baza unor derivatii de caroserie noi, in viitor fiind posibil sa asistam chiar si la o reinterpretare a modelului Moke, celebru in 1964.

Viitorul Mini Countryman va fi primul model al britanicilor care va fi produs in afara Regatului Unit, de la preluare companiei de catre BMW. Countryman va fi asamblat la o uzina din Graz, Austria, apartinand celor de la Magna.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru