Primul monopost de F1 al lui Ayrton Senna este scos la licitaţie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.03.2012
O casă de licitaţii din Marea Britanie va scoate la vânzare, în luna mai, chiar monopostul cu care Ayrton Senna a debutat în 1984 în Formula 1.

Ayrton Senna rămâne una dintre cele mai proeminenta figuri care au alergat în Formula 1. Pilotul brazilian a sfinţit practic tot ce a atins, aşa că nu e de mirare că în 16 mai, Silverstone Auction din Marea Britanie va scoate la licitaţie monopostul cu care campionul mondial a alergat în 1984, înainte de a ajunge la Lotus-Renault.

În cockpit-ul monopostului Senna a reuşit o clasare istorică pe locul doi în Marele Premium de la Monaco, pe un circuit îmbibat de ploaia care nu a contenit să cadă pe toată durata cursei. Tot în 1984 şi tot cu acelaşi monopost, Senna obţine locul 3 Marele Premiu al Marii Britanii şi locul 7 în cel al Canadei.

Maşina, botezată Toleman TG184-2, s-a aflat sub proprietate privată în ultimii 16 ani şi acum va fi valorificată. Casa de licitaţii nu a publicat o sumă de pornire, însă, având în vedere că o cască şi un combinezon al aceluiaşi pilot s-au vândut în trecut cu 89.900, respectiv 27.000 de euro, ne putem aştepta la un preţ destul de ridicat.

Nick Whale, manager al casei Silverstone Auctions, a declarat: "Suntem entuziasmaţi că putem scoate la licitaţie acest monopost iconic.

Este fără îndoială unul dintre cele mai importante obiecte de care a trebuit să ne ocupăm."

via l carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru