Primul supercar danez este gata de productie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.04.2009
Danezii de la Zenvo au creat prototipul primului lor supercar, ST1.

Zenvo ST1 este primul supercar dezvoltat si produs integral in Danemarca. Prototipul acestui model este gata, iar un jurnalist norocos de la o publicatie numita Bil Magasinet a reusit sa obtina un drivetest cu aceast supercar. Modelul are un motor V8 de 7.0 litri de provenienta Chevrolet, care este supraalimentat prin intermediul a doua compresoare mecanice.

Inginerii Zenvo au reusit sa obtina peste 1.100 CP si 1.430 Nm din aceasta unitate. Puterea acestui model este mai mare decat a lui Bugatti Veyron, cel mai puternic automobil produs in serie din lume. Daca Zenvo va produce noul ST1 in serie, modelul danez va detrona supercarul de la Bugatti in privinta puterii dezvoltate de un automobil de serie.

Puterea incredibila a acestui model ii permite lui ST1 sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar trei secunde. Viteza maxima a lui Zenvo ST1 este limitata electronic la 375 km/h. Modelul are un diferential cu alunecare limitata controlat hidraulic si o transmisie manuala cu sase trepte.

Via | Bilmagasinet

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru