Primul teaser care anunţă urmaşul lui Lamborghini Murcielago

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Lamborghini a publicat un teaser care anunţă lansarea unui nou supercar, capabil să înlocuiască cu succes actualul Murcielago. Modelul va avea motor V12 şi va fi mult mai uşor decât predecesorul său.

Atunci când nimeni nu se aştepta, Lamborghini publică un teaser care anunţă lansarea în viitorul apropiat a noii generaţii Murcielago, pe care specialiştii o aşteptau mult mai târziu. Deşi nu spune foarte multe, singurul detaliu fiind o bucată din capotă şi logo-ul Lamborghini, teaserul confirmă evoluţia rapidă a proiectului şi faptul că italienii îşi doresc rapid un urmaş pentru Murcielago.

Viitorul supercar din Sant'Agata Bolognese va ascunde sub capotă un motor V12, capabil să ofere un bagaj de resurse mai generos decât cel al actualei generaţii. Sutele de cai putere vor fi asociaţi unei structuri care renunţă la câteva kilograme în plus, masa totală urmând să se reducă de la 1755 de kilograme, cât însumează în prezent, la 1500 de kilograme.

Procesul de slăbire se datorează folosirii din belşug a fibrei de carbon şi redimensionării caroseriei, modelul fiind programat să piardă câţiva centimetri din lungimea actuală de 461 cm. Chiar şi sistemul de deschidere verticală a uşilor, tradiţional pentru modelele italienilor, ar putea fi sacrificat în favoarea reducerii masei totale.

Sacrificiile nu vor fi făcute însă în zadar, performanţele supercarului urmând să lase concurenţa cu gura căscată: un sprint de la 0 la 100 de km/h în trei secunde şi o viteză maximă de 370 de km/h.

Prima expunere publică a viitorului produs Lamborghini va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Paris, însă până atunci un grup de clienţi atent selecţionaţi vor avea ocazia de a vedea creaţia mai devreme, la finele lunii iunie, cu ocazia unei prezentări speciale.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • ...
    great performances but.........no more lambo doors!!!:(
    2 2
  • no doors?
    no doors no Lambo!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru