Lamborghini Aventador Roadster ar putea sosi în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Varianta decapotabilă a supercarului Aventador ar putea debuta oficial chiar mai devreme decât se aştepta. Surse neoficiale vorbesc de o lansare programată anul viitor.

Esential

350 de km/h este viteza maximă a actualului Lamborghini Aventador.

Lamborghini a zdruncinat serios piaţa supercarurilor la începutul acestui an, atunci când a dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva urmaşul lui Murcielago, botezat Aventador. Constructorul din Sant'Agata Bolognese nu se va mulţumi doar cu atât, viitorul apropiat urmând să ne aducă şi o variantă decapotabilă a modelului sportiv.

Surse neoficiale vorbesc despre sosirea unui posibil Aventador Roadster chiar de anul viitor. Italienii nu au confirmat informaţiile apărute în presă, dar este puţin probabil ca derivatul cu acoperiş rabatabil să sosească atât de devreme. Judecând după exemplul predecesorului Murcielago, dezvăluit în 2002 şi declinat în variantă roadster abia doi ani mai târziu, noul Aventador ar urma să primească un acoperiş retractabil abia în 2013.

Sub acoperişul viitorului Roadster, Lamborghini va instala acelaşi propulsor V12 de 6.5 litri, capabil să livreze 690 de cai putere, asistat de transmisia ISR cu şapte rapoarte. În condiţiile în care coupe-ul atinge 100 de km/h în doar 2.9 secunde ne putem aştepta ca decapotabila să ofere performanţe uşor mai "modeste".

Şi viteza maximă ar urma să fie ceva mai mică decât cea a coupe-ului, adică 350 km/h.

via | egm

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru