Urmasul lui Lamborghini Murcielago va putea atinge 360 km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Modelul care ii va lua locul actualului Murcielago din 2011 va reuni resursele unui motor V12, cu masa redusa de numai o tona si jumatate, pentru a oferi o acceleratie de la 0 la 100 km/h in trei secunde si o viteza maxima de 360 km/h.

Esential

300.000 este pretul de la care ar putea porni nnoua generatie Murcielago.
3 secunde i-ar trebui viitorului Murcielago pentru a atinge 100 de km/h.

O noua pagina din istoria Lamborghini se va scrie la inceputul anului viitor, cand constructorul din Sant'Agata Bolognese va lansa urmasul lui Murcielago. Supercarul, al carui nume nu este momentan cunoscut, va fi cu mult superior actualei generatii, atat din punct de vedere al resurselor cat si al pretului, asteptat sa depaseasca 300.000 de euro.

Sub caroseria construita in intregime din fibra de carbon, Lamborghini va ascunde un motor V12 de 7.0 litri, capabil sa livreze o putere totala cuprinsa intre 700 si 720 de cai, cu mult peste ceea ce gasim astazi in lista de oferte a italienilor. Resursele vor fi livrate ambelor punti prin intermediul unei cutii secventiale noi, cu sapte rapoarte, desi surse neoficiale vorbeau despre o transmisie cu dublu ambreiaj, devenita intre timp mult prea costisitoare.

Inginerii italieni se vor stradui sa obtina si o masa cu mult mai redusa, specialistii estimand ca urmasul lui Murcielago va cantari aproximativ 1500 de kilograme. Valoarea este mica avand in vedere ca o versiune standard a actualului Murcielago cantareste 1755 de kilograme, doar derivatul SV apropiindu-se de 1565 de kilograme.

Valorile anumerate mai sus vor da nastere unei ecuatii de temut pe segmentul supercarurilor, raportul cai putere pe kilogram urmand sa fie de 2.15.

In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va face in doar 3 secunde iar viteza maxima se va opri undeva la 360 de km/h.

Noul model Lamborghini va adopta o noua ergonomie la interior si va beneficia de o tehnologie revolutionara, in timp ce exteriorul va pastra filosofia de design inconfundabila a italienilor, combinata cu o aerodinamica de top.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • Excomunicatorul
    :)
    Foarte tare frate!
    4 0
  • depasind limitele matematicii
    raportul cai putere pe kilogram urmand sa fie de 2.15.

    din cate stiu eu 700 cai putere / 1500 kg = 0.46
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru