Probleme electrice pentru Tata Nano: fum in trei dintre masini!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.10.2009
Lansat de abia de o jumatate de an pe piata indiana, Tata Nano se confrunta deja cu probleme tehnice: trei masini au suferit scurtcircuite si mici incendii la nivelul coloanei de directie.

Tata Nano, cel mai ieftin model auto disponibil in lume, ar putea avea probleme electrice grave care presupun rechemarea unui numar mare de exemplare in service. Conform publicatiei Times of India, au fost raportate trei cazuri in care masinile au suferit scurt-circuite la nivelul coloanei de directie, acest lucru ducand la izbucnirea unor mici incendii in zona inferioara a volanului.

"Trei masini au avut probleme electrice pana acum. Este vorba de emanari minore de fum in urma topirii unor fire in zona de control din dreptul coloanei de directie. Probabil, acestea au fost cauzate de un scurtcircuit. Una dintre masini a fost reparata, pe a doua o asteptam inca la service", a declarat un unul dintre purtatorii de cuvant Tata.

Doua din cele trei masini au fost chemate de compania Tata in service pentru reparatii, oamenii cu putere de decizie considerand ca fiecare model care iese pe portile uzinei in care se produce deocamdata modelul indian sa fie verificat suplimentar la capitolul circuite electrice.

In plus, masinile deja livrate vor fi si ele reverificate, desi compania Tata nu a lansat oficial o campanie de recall.

"Nu credem ca e vorba de o problema generica si nu avem in vedere un recall. Ar putea exista posibilitatea ca unele masini deja livrate sa fie reverificate, insa acest lucru este privit de noi ca o masura de precautie, nu ca un recall", spune acelasi oficial indian.

via | TOI

 

Comentarii (3)

  • adn opel
    pt optionale sa puna ceva
    AU UITAT CEVA
    la optionale am auzit ca o sa puna un instinctor chiar in loc de parasolar,si la scaun o catapulta in caz ca se intampal ceva la frane,sa auzim de bine.
    3 2
  • marius
    recall si low-cost
    Toate modelele noi au probleme. iar firmele MARI , au recall pentru chestii minore cu consecinte grave.
    Pentru o masina low -cost , e ok sa aiba si ceva defectiuni.
    2 0
  • Planet Automatic
    Enough Said
    Enough Said :)


    October 13 2009

    http://www.usautoinjurylaw.com/cases/fires/ford-fire.htm?gclid=CNmX8_2w4J0CFRBM5QodCmS-PA

    Ford Fire Recall: Cruise Control Fires - Free Case Review
    October 2009 Update: Largest Single Recall in Ford History
    On October 13, 2009, Ford Motor Co. announced an expansion to its largest-ever automotive recall by adding about 4.5 million vehicles to the recall over a faulty switch linked to hundreds of vehicle fires.
    The action, which comes in the face of an 18-month federal investigation, means the company has now called back more than 14 million vehicles in eight separate recalls over a 10-year period because of the problem.
    The cruise-control deactivation switches, made by Texas Instruments and sold for about $21, were installed in 16 million Ford vehicles over a decade before the automaker stopped using them in early 2003. The switches have been linked to at least 550 vehicle fires and 1,500 complaints.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru