Productia lui Ford Kuga se muta in America

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.10.2009
Conform jurnalistilor de la Bloomberg, Ford isi va muta productia corssover-ului Kuga in America. Aceasta decizie vine ca urmare a deprecierii dolarului in raport cu euro.

Ford va munta productia crossover-ului Kuga din Europa in SUA, pentru a beneficia de costurile mai mici in ceea ce priveste forta de munca. De asemenea, acestia se vor bucura si de avantajele deprecierii dolarului in raport cu moneda europeana. Conform jurnalistilor de la Bloomberg, Kuga se va “muta” in uzina din Louisville in luna octombrie a anului viitor, urmand ca un numar de 80.000 de unitati sa ia drumul spre Europa.

Cum era de asteptat, oficialii firmei nu au confirmat aceste speculatii. Un analist a relatat ca odata cu aceasta schimbare facuta de Ford, compania va economisi aproximativ zece dolari pe ora. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, costurilor fortei de munca, dar si de scaderea dolarului in raport cu euro.

De asemenea, Ford planuieste sa produca si sa comercializeze modele comune pentru pietele din intreaga lume, iar punctul de pornire il reprezinta modelul Fiesta, si mai apoi Kuga.

via | autoobserver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru