Productia lui Saab 9-5 va fi repornita in ianuarie 2010

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.12.2009
Sfarsitul marcii Saab nu a venit in data de 31 decembrie 2009, cei de la GM hotarand sa mai astepte putin, timp in care au decis sa reporneasca productia lui 9-5 Sedan si 9-3 Cabrio.

Americanii de la General Motors au renuntat pentru moment la termenul de 31 decembrie pentru inchiderea marcii Saab. Mai mult decat atat, acestia vor reporni productia lui Saab 9-5 Sedan, spre bucuria angajatilor, dealerilor, clientilor si fanilor marcii din Trollhattan. Din pacate, daca sunteti fan Saab nu trebuie sa va entuziasmati inca, deoarece GM ar putea totusi sa inchida marca in cazul in care nu gaseste un cumparator potrivit pentru aceasta.

Dupa ce vacanta de sarbatori a celor de la Saab se va incheia, fabrica din Trollhattan va continua productia modelelor 9-5 Sedan si 9-3 Cabrio. Suedezii au comenzi pentru modelele respective si doresc sa le onoreze in cel mai scurt timp. Abandonarea marcii Saab ar fi eliminat circa 3.400 de posturi in Suedia si ar fi afectat 1.100 de dealeri ai acestei marci.

Olandezii de la Spyker au fost confirmati de catre oficialii Saab ca fiind printre potentialii cumparatori ai acestei marci. General Motors are si alte oferte pentru marca Saab, dar exista posibilitatea ca propunerea celor de la Spyker sa fie cea mai profitabila dintre acestea.

Spyker Cars este o companie olandeza care produce modele exotice, reusind sa construiasca 43 de exemplare in decursul anului trecut, iar finantatorii acesteia sunt de origine rusa si araba.

In cazul in care Spyker ar cumpara marca Saab, suedezii vor beneficia de abilitatile antreprenoriale ale celor de la Spyker, in timp ce olandezii ar putea sa utilizeze reteaua de distributie si service a marcii din Trollhattan. Cele doua companii vor lucra impreuna, Saab nefiind “subjugata” de catre Spyker in cazul unei eventuale achizitii. Printre potentialii investitori ai marcii Saab se numara si suedezii de la Koenigsegg, care nu au reusit sa obtina fonduri suficiente dar au prezentat o ofera mai putin generoasa.

Via | Reuters

Comentarii (11)

  • Saab
    Asta nu poate fi decat o veste excelenta!
    21 1
  • Am vrut sa zic o veste excelenta deorece in sfarsit lumea isi da seama de calitatea indoielnica SAAB.
    2 34
  • sper sa nu fie vreo teapa ca cea cu audy
    10 0
  • nume
    sa se tina cont de faptul ca nu postez comentarii decat logat:)

    E oarecum amuzanta toata povestea asta, ba se inchide, ba se vinde, acuma se apuca iar de construit... sa vedem ce-o fi, noul 9-5 oricum imi trage foarte gales cu ochiul.
    11 1
  • Far away....
    Sa vedem ce-a iesi pana la urma din tot balamucul asta.

    La multi ani!
    10 0
  • Florin
    Saab
    Sper ca firma care va cumpara SAAB sa realizeze ceea ce desteptii de la GM nu au vrut sa vada; un engineering de varf combinat cu un rafinament rar intalnit la masinile de serie.
    4 0
  • SAAB
    cum se face ca ce e bun se duce?parca GM si intreaga America erau in faliment........
    3 0
  • SAAB EVER
    Cand o sa am bani(intr-o viata ulterioara) o sa-mi iau un Saab. E o masina !
    2 0
  • este clar ca ceea ce face GM cu Saab este doar o strategie de marketing pentru cresterea vanzarilor si mi se pare una dintre cele mai urate strategii de marketing dar probabil ca va avea efectul scontat de ei...si de multe ori scopul scuza mijloacele
    4 0
  • lucian
    SAAB
    In sfarsit o veste buna. La multi ani SAAB.
    3 0
  • Devorattor
    La multi ani Saab!
    La multi ani SAAb si sper ca din tot circul asta mediatic la care ai fost supus, sa iesi tot tu castigator!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru