Profitul Honda a scazut cu peste 90% in prima jumatate a anului 2009

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.07.2009
Honda a suferit o scadere de 95.6% a profitului din primele sase luni ale acestui an. Printre cauze putem enumera atat vanzarile slabe, cat si rata de schimb yen/dolar extrem de dezavantajoasa pentru niponi.

Japonezii de la Honda au anuntat ca profiturile companiei au scazut cu 95.6 procente in primele sase luni ale acestui an. Cele mai puternice scaderi au avut loc pe pietele din Statele Unite ale Americii si Europa, producatorul japonez fiind in pierdere atat din cauza vanzarilor slabe, cat si din cauza yen-ului slab, care reduce semnificativ orice profit provenit din afara Japoniei. Astfel, veniturile japonezilor de la Honda au scazut cu 30.2 procente.

Pentru a se redresa din punctul de vedere al vanzarilor, Honda incearca sa accelereze lansarea a cat mai multor modele hibride, care se vand foarte bine in aceasta perioada, ajutate de programele de stimulare a innoirii parcurilor auto din diverse tari. Lansarea modelului Insight a dus la ridicarea numarului de unitati vandute in prima jumatate a anului la pragul de 962.000 autovehicule. In aceeasi perioada a anului trecut, japonezii de la Honda au vandut numai 766.000 unitati, dar cursul de schimb yen/dolar si yen/euro a dus la scaderea drastica a profitului.

In ciuda situatiei economice mondiale si al profitului scazut drastic in primele sase luni ale anului 2009, Honda este singurul producator japonez de automobile care inregistreaza un profit in ultimele luni ale anului financiar 2008, surclasand rivali precum Nissan si Toyota.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru