Provocare de consum pentru Focus RS: 8 litri/100 km

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 27.09.2009
Ford Focus RS va participa la maratonul MPG, care se va desfasura in Marea Britanie. Pilotul acestuia va incerca sa obtina un consum de 8 litri/100 km.

Ford Focus RS a fost inscris in maratonul MPG (Miles per Gallon) care se va desfasura pe 30 septembrie in Marea Britanie. Masina a fost incadrata in categoria celor care au emisii de CO2 de peste 160 g/km, iar la volanul acesteia se va afla Jeremy Walton impreuna cu copilotul Alyson Marlow. Masina va trebui sa parcurga distanta de 580 de kilometri, iar Jeremy Walton se asteapta ca aceasta sa consume 8 litri/100 km.

Ford Focus RS dispune de un motor de 2.5 litri care livreaza 305 CP. Sprintul de la 0-100 km/h se realizeaza in 5.9 secunde, iar viteza maxima cu care poate rula este de 263 km/h. “Voi dovedi ca aceasta masina poate fi folosita zilnic fara costuri enorme situate in dreptul facturilor la carburant”, a declarat Jeremy Walton. David Calder, oficial Ford, a completat: “Nu am lansat Ford Focus RS doar ca pe o masina extrema. Ea poate fi condusa zilnic, iar Jeremy Walton si Alyson Marlow vor dovedi acest lucru.”

Maratonul MPG se tine in apropierea orasului Coventry si este un eveniment la care pot lua parte toate masinile, indiferent de motorizarile de care dispun.

“Evenimente ca acesta demonstreaza cat este de usor sa reduci consumul de carburant al unei masini, costurile si emisiile acesteia doar schimbandu-ti stilul de condus.”, a declarat Ministrul Transporturilor, Sadiq Khan.

via | caradisiac

Comentarii (10)

  • Andrei
    focus
    ii urez succes..desi sunt de parere ca nu va reusi...dar vom vedea la sffarsit daca ma insel...probabil daca nu reuseste nu se va mai vorbi despre asta...se va face uitat experimentul
    7 1
  • Challenger
    Masina nemteasca e masina nemteasca
    tot mai tare e golful r20 orice ati zice!
    3 36
  • Andrei
    d'oh
    hellau...ce treaba are golfu aici ?il bagi in discutie sa se aprinda iara astia...mai lasane cu golfu asta...
    13 2
  • tot mai misto e loganu meu =))=))=))....ca sa se aprinda lumea
    11 5
  • urban/extra?
    nu s-a specificat .... extra s-ar putea ,daca stai in 110 km/ora sau exact in punctu de unde incepe turbina ,ca sa nu mergi subturat ,sper sa nu sara lumea "cum ba 110 km/ora la bolidu asta" e vorba doar de consum nu top speed

    personal ,nu reuseste ,decat daca e pus in joc un premiu ceva atunci o sa-si dea silinta sa fie "mosneag" :)

    cheers
    3 3
  • flaviu c
    da :)
    nu va mai miratzi ca o sa scoata...
    consumul ei in extra ii de 7%
    tot ce tre sa faca ii sa nu accelereze si decelereze prea des
    nici o mashina nu consuma mult ca sa mentzina viteza
    consumul mare se face in accelerare.
    3 0
  • Stelian_Opincariu
    Raspuns----------De ce nu?
    2 0
  • z
    poate va reusi , ca doar e motor volvo ... foarte reusite motoare. cat consuma acuma un volvo 2.5 benzina?
    1 0
  • @Challenger
    Fordul Focus RS este produs la Saarlouis - GERMANIA , asa ca ai avut dreptate, tot masinile nemtesti sunt mai bune, numai ca, Golful mai are, pana v-a ajunge la nivelul de masina.
    2 3
  • cine nu stie nu cunoaste!
    motorul este de VOLVO! iar generatia anterioara scoate ~6 litrii /100 km, mergand cu 100 km/h constant!!! prin urmare acest consum ESTE POSIBIL! insa intr-adevar, cand calci pedala, consumul instant sare de 60 l/100 km!

    intrebarea care ma framanta este... cu cat vor circula pe autostrada ? cu 60 km/h in treapta 5? ce consum o avea atunci?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru