PSA isi dezvolta propria linie de hibride

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.02.2008
Peugeot si Citroen nu mai asteapta fondurile promise si amanate de Guvern pentru hibrizi si vor continua individual.

Esential

2011 este anul in care tehnologia hibrida diesel de masa va fi aplicata in serie pe modelele PSA Peugeot-Citroen.
471 de milioane de euro costa dezvoltarea noi linii de hibride diesel PSA.

Dupa ce guvernul francez a ezitat in mai multe randuri sa le acorde sprijin pentru dezvoltarea unei linii de modele de serie cu tehnologie hibrida diesel aplicata, Peugeot si Citroen au decis sa nu mai astepte raspunsul guvernantilor si vor incepe cu fortele proprii procesul de "hibridizare" a gamei. Afirmatia ii apartine lui Pascal Henault, directorul de cercetare si dezvoltare a grupului PSA, citat de publicatia franceza Les Echos.

Marea diferenta fata de proiectul initial, gandit in colaborare cu Guvernul francez, este ca linia hibrida va fi destinata exclusiv gamei de top Peugeot si Citroen. Asta pentru ca fondurile pentru producerea unei tehnologii de masa au cazut din ecuatie, astfel ca francezii isi vor permite sa amplaseze tehnologii hibride doar pe modelele premium, unde volumele de vanzare sunt mici. Totusi, noua linie hibrida ar putea ajunge si pe viitoarea generatie a lui Citroen C4, de exemplu, insa doar in versiunile superioare de echipare.

Programul hibrid al PSA costa in total 471 de milioane de euro, parneterii principali ai grupului francez fiind Continental, Bosch, Valeo si Thyssen-Krupp.

Primele versiuni hibride ale peugeot si Citroen urmeaza sa apara oficial in 2011.

Taguri: Citroen, PSA, Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru