PSA Peugeot-Citroen au anuntat un parteneriat nou in China

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
Concernul PSA Peugeot-Citroen a anuntat un parteneriat nou in China, semnat cu cei de la Changan Automobile Group. Noul parteneriat nu afecteaza in niciun fel contractul existent cu cei de la Dongfeng Motor Group Co.

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au anuntat un parteneriat cu Changan Automobile Group. Chinezii au deja un parteneriat cu Ford si Mazda, iar grupul PSA Peugeot-Citroen este inca un partener puternic pentru acestia. Cele doua parti vor dezvolta atat vehicule comerciale usoare, cat si autoturisme pentru piata din China. Cei de la PSA si-au asigurat partenerii de la Dongfeng Motor Group Co. ca noul parteneriat nu va afecta colaborarea existenta, scopul acestora fiind de a se dezvolta pe piata vehiculelor comerciale usoare din China, dominata in acest moment de GM si Ford.

Planul celor de la PSA implica o crestere semnificativa a cotei de piata pe segmentul vehiculelor comerciale usoare, alaturi de o apropiere de vanzarile realizate de General Motors si Grupul Volkswagen in segmentul autoturismelor. China a surclasat piata din Statele Unite ale Americii in materie de vanzari in 2009, reusind sa atraga atentia tuturor producatorilor de automobile din lume.

Citroen a prezentat conceptul Metropolis la Salonul Auto de la Shanghai in decursul saptamanii trecute.

Ofensiva francezilor pe piata din China are rolul de a "recupera" lipsa celor de la PSA Peugeot-Citroen pe piata din Statele Unite ale Americii, care era cea mai mare piata auto din lume pana in 2009. Francezii de la PSA Peugeot-Citroen au un parteneriat cu Grupul BMW pentru motoare HDI si 1.6 turbo, dar si cu cei de la Mitsubishi pentru constructia de SUV-uri si vehicule electrice, alaturi de parteriatul cu Toyota pentru modelele de clasa supermini – 107, C1 si Aygo.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • anti-prostie
    Sebastian Toma, C6 va mai avea succesor? Era o perioada in care ziceau ca renunta asa cum s-a intamplat cu succesorul lui Peugeot 607 si Reanult Vel Satis.Mersi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru