PSA Peugeot Citroen va concedia 4800 de oameni

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.04.2007
In eforturile sale de a reduce cheltuielile grupul francez va concedia 4800 de angajati ai diviziei auto.

Dupa ce luase in calcul si inainte aceasta posibilitate, grupul francez PSA Peugeot Citroen a anuntat joi ca intentioneaza sa desfiinteze in acest an 4.800 de posturi in Franta, in cadrul eforturilor de reducere a cheltuielilor.

Conducerea companiei a convocat un consiliu al angajatilor la 9 mai pentru a pune la punct un plan de reducere a fortei de munca pe baza de voluntariat. Noul director general al PSA Peugeot Citroen, Christian Streiff, care a declarat ca grupul este supradimensionat, va prezenta primele elemente ale strategiei sale la o adunare generala a actionarilor, programata pe 23 mai.

La 31 decembrie 2006, grupul avea 211.700 de angajati, dintre care 121.900 in Franta. Dintre acestia, 96.100 de angajati lucreaza la divizia auto din Franta, iar restul in activitatile de transport si financiare, precizeaza Mediafax

"Reducerea numarului de posturi prin plecari voluntare va fi aplicata numai diviziei auto, cu exceptia angajatilor din operatiunile productive", a declarat un purtator de cuvant, precizand ca nu vor avea loc concedieri.

PSA a mai anunþat, intr-un comunicat, ca in ultimii patru ani vanzarile din Europa au stagnat, iar profitabilitatea a scazut. Proiectul care va fi prezentat consiliului angajatilor are rolul de a reduce costurile, acesta fiind unul dintre obiectivele grupului pentru a reveni la crestere si profitabilitate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru