Radarele fixe se suspenda incepand cu 24 aprilie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.05.2009
Autoritatile au decis sa suspende radarele fixe din tara dupa ce au fost semnalate mai multe nerespectari ale contractelor de achizitie publica.

Soferii care se temeau de celebrele radare fixe vor putea rasufla usurati pentru o scurta perioada de timp. Incepand cu 24 aprilie, activitatea radarelor fixe amplasate pe drumurile autohtone va fi suspendata dupa ce ANRMAP (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice) a depus mai multe sesizari la Parchet privind procedurile de atribuire si achizitie publica.

Oficialii ANRMAP au declarat ca vor cere anularea unor contracte privind amplasarea radarelor fixe, care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie. Autoritatea Nationala a inceput deja sa sa faca controale in tara pentru a verifica amplasarea radarelor fixe si respectarea contractelor de achizitie publica.

Numai saptamana trecuta echipele de control ale ANRMAP au aplicat amenzi de 140.000 de lei unor primarii care nu au respectat procedurile de achizitie publica. Controalele efectuate in judetele Cluj, Mures si Brasov vor fi extinse in toata tara.

Momentan nu se cunoaste o data exacta cand activitatea radarelor va fi reluata.

Ne putem astepta insa ca radarele mobile ale Politiei Romane sa completeze activitatea radarelor fixe.

via | Mediafax

Comentarii (70)

  • cristian
    un lucru e clar...
    ...cocalarii care-si rup in 2 masinile pe sosele vor sari in sus de bucurie!
    5 3
  • Florin
    Alba/Neagra
    Daca sunt radare e rau, daca nu sunt iar e rau ca fac cocalarii si dreg ... cristian, cine mama matii sa te mai inteleaga pe tine si pe zdrentele de teapa ta ?
    2 6
  • Yes!
    Uffff ce bine!
    1 4
  • claude
    E de bine
    E bine asa! Nu zic ca nu sunt bune... or fi ele, dar nu in conditiile in care limita de viteza impusa in localitati pe soselele europene este de 50km/h.

    Oricum, aici nu e vorba de faptul ca sunt sau nu certificate camerele, aici e vorba de cum s-au incheiat contractele intre primarii si firma lu' peste prajit.
    3 1
  • Crysty
    Radare
    Degeaba le suspenda ca vor compensa cu cele mobile atat in stationare cat si in mers !
    Si inca o chestie, atentie mare ca se poate ca in mers sa fie 2 radare consecutive ! Am auzit destule cazuri!
    4 1
  • ???
    Cum vor fi suspendate din 24 aprilie, cand azi e 5 mai??? Sau deja au fost suspendate?
    2 1
  • sa le suspende ......
    cocalar esti tu domnule cristi ....... se vede k nu circuli prin tara .... sa treci si tu printr-o comune unde sti k e 50 km /h si defapt e 40 km /h ...... am ajuns sa ne jucam de-a soaricele si pisica stam la panda ... saptamana trecut am plecat spre sibiu radar montat intr-o duba ford transit ...
    3 0
  • @Niny
    Completare:

    Suspendarea aparatelor radar fixe amplasate de autoritatile locale a fost cerute de seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, incepand cu data de 24 aprilie. Suspendarea este dispusa pentru perioada cat va dura ancheta. Singurele aparate exceptate de aceasta dispozitie vor fi cele amplasate pe DN1.
    0 0
  • baniiiiiiii
    Stiati ca in urma amenzilor date in baza radarelor fixe cu camera doar o mica parte a banilor merg la buget in timp ce "partea" leului revine firmelor furnizoare de echipamente???? De aceea s-au sesizat astia,plus ca munca e facuta din bani publici,adica scrierea proceselor verbale,trimiterea prin posta,plus ca marea majoritate declara pe altcineva ca ar fi fost la momentul constatarii contraventiei,eu personal am dat datele nevesti-mii,pt a nu mai acumula pct de penalizare.Deci radarele astea nu au alt scop decat sa faca "cucu"mare la niste basinosi spagari. Daca ar tine asa mult la prev accidentelor ar scoate niste bani macar pt marcaje corecte,niste"garcea" pt a dirija circulatia nu numai pt a vana ,niste indicatoare,daca de niste drumuri nu au,si nu ar mai acorda aut.de constructie aiurea la oricare "bodegar"pe marginea tuturor "e"-urilor ca cica acolo au vad. ASA CA JOS CU ELE
    2 0
  • iulian
    radare
    scoateti'va si ochii firati al reaq cu radarele voastre:)) eu as scoate toata politia romana la plimbare in alte tari sa invete cate ceva nu sa traga de tine sa le dai 50euro ca ai trecut de 10km/h...daca ar fi peste tot a in germania...doar cu dacia din anii 80 mergi cu 50 in orase,sate etc..da vii cu ditamai masina cu 140-200cp si cik hai sa merem cu 50 la ora:)) prinde biata masina in 1treapta peste 50km/h:)) faceti ca mine mergeti cu 100km/h daca vedeti radarul:)) dar sa nu aveti permis de romania:))
    0 2
  • Prea putini gandesc
    se pare ca anul acesta vom bate recordul la accidente si mita la radarele mobile care vor aparea in locul celor fixe.....

    In judetul cluj numarul accidenteleor a scazut cu 57% dupa ce au aparut camerele fixe....dar, ce este bun, nu dureaza mult. Sper , doar, sa nu fie eu (prostul care merge legal) sau familia mea, imprastiata pe sosele de un mitocan care nu mai are frica de nimic, pentru ca, camerele fixe nu mai merg, iar cu 50 de lei, scapi de orice radar mobil.
    2 0
  • cristian
    exact de banuiam
    Bravo domnilor, ati dovedit exact ceea ce am zis, si anume ca abia asteapta cocalarii sa bage talpa in acceleratie. Auziti, nu vreti voi sa va duceti si sa va aruncati de la balcon, preferabil de la etajul 10 ca sa fiti siguri ca ati plecat intr-o lume mai buna? Nu de alta, dar eu n-am chef si nici familia mea sa stau prin spitale sau, Doamne, fereste, prin cimitire, ca v-ati grabit voi nu stiu unde. Sunteti niste lepre infecte mustind de egoism si egocentrism, n-aveti nici macar o retinere in a pune viata altora in pericol pentru ca aveti voi treaba si va grabiti! Oameni ca voi merita carnetul anulat pe vecie si tratament cu electrosocuri la spitalul de nebuni!
    DA, sunt de acord cu mentinerea radarelor, ba mai mult, cu inmultirea lor si marirea amenzilor. Pentru ca altfel specimenele subumane nu se potolesc deloc.
    Stau si se milogesc la politist cand ii prinde cu 100 prin localitate, si prosti agentii ca le accepta miloaga sau spaga! Dupa care injura sistemul ca ii pandeste si ii amendeaza.
    Bai animalelor, aveti idee care-s amnenzile pe-afara si ce se intampla daca gonesti ca nebunul? V-ati gandit oare vreodata in viata voastra de rahat ca e mai bine sa ajungi intreg acasa, tu si ceuilalti participanti la trafic, decat sa rupi masina in doua ca sa castigi maxim 10 minute??? Sau nu va deziceti de gandirea comunista cum ca, lasa domne, sunt eu meserias si stiu ce fac? Asa au fost si altii meseriasi si au bagat copii in spital! Nu va mai e rusine??
    5 3
  • Apropo
    Au voie militienii sa umble cu masini neinscriptionate ?
    De exemplu pe Iasi sunt 2 masini neinscriptionate un Logan albastru si unul alb la care literele sunt CIZ si JLT . Propun care le mai vedeti sa scrieti aici ca sa stie toata lumea care sunt militienii care stau la panda
    0 0
  • Pentru Cristian
    1. Nu cred ca esti sofer .
    2. Daca esti sofer atunci conduci o Dacia 1100 sau esti Militian
    3. Comentariul meu : mergi cu 50 km/ora de la Iasi la Bucuresti si apoi mai vorbim.....
    4. Nu spun ca trebuie sa mergi cu 200 la ora dar prin localitate cu drum european poate ar fi mai buna o viteza de 70-80 ....
    5. Si in strainatate, cocalar ce esti, autostrazile si drumurile mari nu trec prin localitati
    4 4
  • cristian
    continuati va rog
    Stimate Daciamagna, afla ca prejudecatile tale de neam prost ma lasa rece si oricum nu m-ai nimerit cu absolut nimic, cum era si de asteptat. Nivelul dumitale redus de inteligenta si gandirea infestata de prejudecati n-ar fi trebuit sa iti permita sa poti accesa internetul, dar acum, cand toti mai toti "deontologii" scriu bloguri si se dau mari intelectuali, nu ma mai mira nimic.
    In strainatate, stimabile, spre marea ta surpindere provocata probabil de faptul ca nu ai vazut decat autostrazi in trecere, exista drumuri nationale, normale si banale, care trec prin orase. Si chiar daca numarul lor este redus, asta nu te scuza cu nimic pe tine, la tine in tara, de faptul ca trebuie sa te confomezi cu o lege care spune clar ca trebuie sa reduci viteza la 50 km/h (60 acceptabil) prin orasele patriei, unde sunt copii, carute, femei, oameni beti, tarani fara educatie care nu au habar de codul rutier si o infrastructura demna de inceputul secolului 20. La fel cum toata lumea REDUCE VITEZA la intrare in localitate in strainatate, avand in vedere ca asa zice la lege si asa scrie si pe panou, de ce "pana mea" sunt romanii mai cu mot si la ei in tara fac pe superman-ii? Ce le da acest drept ?? Nu cumva lipsa de reactie a autoritatilor, care nu-i arde mai des?? Strainii aia de ce nu se mai grabesc atat de tare, cumva in acceptiunea mioritica sunt niste fraieri care stau si freaca duda pe sosele in loc sa fie smecheri si sa-si faca loc prin flashuri, acceleratie, depasiri ilegale si altele?? Nu cumva radarele instalate in FIECARE ORAS SI PE FIECARE AUTOSTRADA la ei cumulate cu amenzile usutrator de mari i-au facut sa o lase mai moale cu alergatura? Si de ce toti romanii pe care ii vad mergand prin strainatate respecta in proportie de 90% legea acolo, nu cumva de frica ca le tranteste politia o amenda de le strica tot concediul??
    Cat despre 50km/h, eu am vazut multe panouri de-a lungul drumurilor nationale care iti lasa posibilitatea sa mergi si cu 70-80 km/h prin localitati, DN1 fiind plin de asa ceva, si nu numai.
    Si atunci, care e problema? Cumva va deranjeaza faptul ca nu puteti goni in liniste pe niste strazi ce rivalizeaza cu cele ale statului Ciad?
    Nici politia nu a inteles nimic de sta la panda cu masini neincriptionate, ar trebui achizitionate sute de radare si montate in locuri fixe.
    Ce frumos era si ce se potolise lumea cand umbla zvonul ca radarele fixe de pe DN1 fac media de viteza a fiecarui automobil si toata lumea mergea pe banda 1 cu viteza legala. Scazuse numarul accidentelor drastic atunci si toata lumea era linistita si pototlita cu forta!!!
    6 2
  • PT.CRISTIAN
    Tema dicutiei e alta,nu legitimitatea radarelor fixe ci le gitimitatea contractelor in baza carora s-au acordat.Si daca tot tragi tare ca s-au redus accidentele in urma amplasarii lor,ceea ce este adevarat,tu stii cati oameni care aduc masini de afara "sparg" radarele alea pt.ca oricum au nr straine si nu prea ii afecteaza?daca erau intradevar in spiritul legii pozau si persoana de la volan nu numai nr masinii,afara pt ca tot spui ca stii ce se intampla pe acolo cu toate ca ma indoiesc,fac foto si soferului,ca ulterior sa nu existe o substituire de identitate.Sunt bune dar doar coroborate si cu alte sisteme sau actiuni de prevenire,altfel ,nu sunt decat un alt mod de coruptie la un nivel ce depaseste cu mult pe cel al "spaguirii" lui garcea de pe strada,asa ca in formatul lor actual nu sunt decat BULL SHIT!!!!!!!!!
    3 0
  • cristian
    de acord
    Sunt in totalitate de acord cu tine, Serd, dar cum iti explici atitudinea asta de 'foarte bine, sa le dea jos pe toate'?? Adica ti se pare sanatoasa?? Asa e, sistemul de atribuire al licitatiilor a fost unul corupt, ca de altfel toate licitatiile facute in tara asta, dar de aici si pana a afirma cu buna stiinta ca e mai bine fara ele, nu e cam mare distanta?
    0 1
  • radaiatu'
    nashpa ca au scos radarele....nashpa! si pe mine m-au prins cu 64 in localitate si mi-au impuscat amenda. Na, ce sa-i faci, la ora 4 dimineata aveam "liber" dar legea e lege. Odata cu disparitia "fixelor" vitezomanii cocalari care au prostu' obicei sa-ti intre pe contrasens pe viraj obligandu-te sa razi in parapetul pentru a evita accidentul frontal isi vor vedea in continuare de viata. Ma doare fix in pix de corectitudinea contractelor atata timp cat salbaticii cu 4 clase si S classe sunt tinuti (cat de cat) in banca lor. Tre' sa trec pe TAB...chiar nu vreau sa vad daca cele 5 stelute la impact din dotare sunt pe bune.
    3 1
  • pro cristi
    sunt de acord cu cristian si am masina puternica, merg in europa de cel putin 4 ori pe an numai cu masina. diferentele sunt ff mari. in primu rand nu limita de viteza ci disciplina soferilor. ce cautati toti cretini pe banda a doua a drumului, de ce schimbati banda fara semnal (consuma curent?) daca nu blocati intersesctiile si mergeti civilizat pe prima banda iar cine se grabeste pe a doua dar doar pt depasiri ati ajunge ff repede bucuresti iasi. de fapt se vede ca sunteti moldoveni. in germania amenda pt mers pe banda a doua stiti cat e? 200 euro daca platesti pe loc. ati citit decretul in romania sa vedeti ca nu aveti voie pe banda a doua? daca nu puteti trece intersectia de ce o blocati? ca sunteti moldoveni smecheri? stati acasa. cu politia ca sta la panda nu sunt de acord sa stea la fluidizare si camerele sa filmeze. de ce treceti linia continuasau faceti stanga cand nu aveti voi si blocati intersesctia. invatati sa conduceti si dupa vorbiti de politisti si alte tampeni. aveti bun simt in conducere si viteza e pe locul 3-4. de acord de la bucuresti la vama(nadlag ) fac 8 ore si de la vama la munchen fac maxim 7-8 ore cu opriri cu tot. dar si in orase sau pe drumuri laturalnice se merge super cu viteza de 50 km/h cat e limita si la ei. si apropo invatait sa parcati si nu faceti parcari pe mijlocul strazi pe banza a 2 sau a trei gen mihai bravu.
    5 2
  • cetateanu
    bun
    SUNT DE ACORD CU RADARE FIXA DIN 1M IN 1M DAR DOAR DUPA TERMINAREA AUTOSTRAZIII SI E TAMPIT SI IMBECIL CEL CARE CREDE CA POTI MERGE DIN CONSTANTA LA TIMISOARA CU 50 IN LOCALITATI PAREREA MEA E CA MAI RAU INCURCA DEOARECE UNDES RADARE MERGI MAI INCET SI TRAGI MAI TARE UNDE NUS DECI?SE VA MARI PROCENTUL DE ACCIDENTE STATISTIC DEOARECE MAJORITATE SE INTAMPLA IN AFARA LOCALITATII DECDI CHIAR SE MARESC
    DACA NU SUNT RADARA MERGI CONSTANT 70 -80
    SUNT SATE UNDE CHIAR NU ARE ROST SA PUI 50
    SUNT UNDE AR TREBUI 30 SUNT DE PARERE CA NU SA FACUT NICI O STATISTICA SI E VORBA DOAR DE PROFIT
    FA DOMLE AUTOSTRADA SI LASA DN PT PLIMBARI
    1 3
  • pentru CRISTIAN...mergi prostule cu trenul daca ti-e frica de masini.....sau tu esti unul din retarzii aia care merg ca melcul cu 50 sin in localitati si afara?Stii tu...aia din cauza carora se fac ambuteiajele.Du-te-n in padure ca acolo nu te calca decat ursul
    2 4
  • EXPRIMARE
    PANA SI POLITISTII SE EXPRIMA MAI BINE CA VOI. POATE VROIATI SA ZICETI CA S-AU SUSPENDAT INCEPAND CU 24 APRILIE, CA A CAM TRECUT DATA ASTA.

    SA NU ZIC CA ATI RAMAS IN URMA, DE IERI A FOST STIREA ASTA IN TOATA PRESA ONLINE.

    SUNTETI CA CEAIU', CA DE OBICEI :)
    0 0
  • Stefan
    e si bine.. e si rau
    In primul rand sa evitam discutiile sunt sofer si fac lunar cam 14000 km. Radarele fixe sunt un rau necesar, noi nu putem sa intelegem un lucru: Astea sunt legile si trebuie sa le respectam.... sau avem varianta de a ne muta in jungla.
    Daca acesti bani, stransi din amenzi ar fi folosite sa faca autostrazi, centuri si alte parti din infrastructura, care sa ne ajute sa putem scote o viteza medie de macar 80 - 90 km la ora, hai ca as mai putea fi de acord cu ele, dar pana mare parte din acesti bani se duc in buzunarele smecherilor care alearga cu 250 km/h pe drumuri judetene... mai bine sa le dea jos.
    0 1
  • imbecili sunt toti
    intr-o tara de tot cacatul si soferii sun la fel. toti sunt civilizati cand ies din tara can sunt acasa daca esti civilizat esti luat de prost de fraerii care sunt aici prrintre care ma numar si eu.....mai bine emigram in grup ca tot se fac mai toate chestiile in grup,banda,clica,clan,gasca,haita,organizatie,comisie,partid,guvern,europa unita -etc!!!
    2 0
  • Pt. Cristian
    Nu vei reusi sa schimbi mentalitatea celor din tabara "adversa" intr-o discutie pe forum...Din pacate, vom reveni la nivelul anului 2007, adica, la o goana nebuna prin localitati, accidente, morti, raniti, spagi, teama celor care circula cat de de cat constient de a nu se trezi in fata cu un imbecil retardat.
    Problemele legate de trafic si, implicit, de radare, sunt complexe: nelegalitatea contractelor in cauza, nelegalitatea acordarii carnetelor de conducere in foarte multe cazuri, incompetenta instructorilor auto de a explica si de a-i invata pe altii cum se circula, colaborarea "criminala" dintre acestia si politie in cazul examenelor de conducere, incapacitatea multora dintre noi de a constientiza pericolul de a circula cu viteza, nu numai prin localitati, ci si inafara lor, infrastructura cu adevarat defectuoasa din Romania (sosele, marcaje, semne de circulatie adecvate situatiei in cauza, lipsa viaductelor care ne-ar scuti de multe dintre milioanele de curbe din zonele de deal si munte). etc.
    Concluzia: eu imi fac bagajele pt. alta zona...Cred ca plec in Ciad, ca tot au steagul national identic cu al nostru...
    5 0
  • Dan dela CJ
    Dar e legal?
    ...gestul politistilor rutieri de a sta cu radarele in masini fara inscriptii specifice?Nu zic sa porneasca girofarul, nu zic sa faca flashuri ca de nu ma trage-n radar, dar nici chiar asa. Ar trebui sa previna incidentele, nu sa stea la pânda. Ei zic (precum si in regulament scrie) c? ei pot folosi masini "specifice", dar de cand un logan rosu sau albastru e "specific" politiei? Hai si eu sa imi scot un girofar, sau chiar si fara ma dau masina de politie....fara nici o inscriptie.
    0 0
  • Silverblade
    doua benzi "pe sens"
    @Cristian
    Stimate domn, eu nu stiu (aproape) nici un drum care sa aiba doua benzi pe sens in Romania. Drumul inspre Moldova (pe care il cunosc mult mai bine decat as dori) este construit conform uneia din inventiile romanesti: o banda si jumatate. Adica o banda mai lata si una foarte ingusta; un Tico probabil ca incape, dar o masina ceva mai mare nu.
    Ca urmare, nici nu se pune problema sa fie cineva amendat pentru mers pe banda a doua cata vreme prima nici nu prea e banda.
    Eu nu sunt contra radarelor atata vreme cat sunt instalate legal si cata vreme banii merg la bugetul de stat, iar nu in buzunarele nu stiu caror smecheri si - foarte important - cata vreme statul foloseste banii de la buget sa mai repare drumurile tari si - Doamne fereste! - sa mai faca si cate o autostrada...
    1 1
  • Pentru X
    Esti tare in gandire !
    0 0
  • @Silverblade
    @gogo...bostanul de moldova
    imi pare rau pentru tine, domnule, dar pe banda aia intra si un C-classe (si nunumai), dar am vazut destui viteji cu masinile tari dar fara sange in ..., si incapabili sa estimeze distanta ramasa intre rotile dreapta si marginea soselei. Ca urmare merg ca tzoapele rascracanate pe linie asta daca nu baga ca migu' dubland si ajungand pe contrasens ca, na, ei "este" grabiti mancati-as semintzele! PS.
    0 1
  • multi pe-aici care se cred "gospodari" cu masina si care scuipa "samanta"... :-)))))
    0 0
  • Cu radar si fara radar
    Si eu bat tzara in lung si-n lat... Problema nu-i ca-s radare fixe, problema e ca smekerii au pus cate 4-5 radare fixe in maxim 1 km... Aici e buba... si nesimtirea... Si nu inteleg deloc ratiunea acestui parteneriat public-privat in care statul (ca de fiecare data) este in pierdere... Ca sa fiu sincer, mai mult imi plac radarele fixe (anuntzate si semnalizate ca pe DN1) decat cele mobile, puse la panda, imediat dupa o curba sau in curtea bisericii intre copaci... Intr-adevar, e un pic frustrant sa vezi drumul liber si sa nu poti sa-i dai mai mult de 59 km/h... Dar siguranta trebuie sa fie pe primul plan... A ta si a celorlalti... Exista si aberatii, gen radare in cascada sau - asta chiar e de neinteles - limitarea vitezei pe un drum care traverseaza un camp, fara case, doar pentru faptul ca acel camp face parte din intravilanul comunei X... Cine face drumul Lehliu-Calarasi stie la ce ma refer...
    4 0
  • silevrblde
    nu e vorba de sange, credema cand e cazu merg ff tare, dar unde trebuie si doar cand e cazu si nu fac depasiri aberante oricat de grabit as fi. dar ganditi-va aveti copii o viata inainte. daca nu va place a voastra nu am nimic impotriva dar mie imi place viata. am mers si cu 200 in tara sau la nenti unde ai voie dar sa nu facem o regula. banda din stanga cand exista e doar pt depasiri. la nemti iei amenda daca stai pe partea stanga a scarilor rulante. civilizatia pleaca de jos. stiu cum e sa fi si nesimtit in condus , recunosc am fost in copilarie mai ales ca aveam masina de corp diplomatic si nimeni nu avea tupeu sa ma opreasca. o data ma oprit un politist si cand a vazut numar si-a cerut scuze. dar am realizat dupa vre-un an ca nu graba si nesimtirea e solutia. viata e fff frumoasa. si invatati decretu si respectatil sa vedeti ce bine s-ar merge prin tara si prin bucuresti.
    3 1
  • Rolnad
    uNT
    E bine sa fie radere dar banii sa ajunga la stat, si din ei sa se intretina marcajele si drumurile in general. Ce era pana acum e ca mizeria de se intampla in Bucuresti, unde cateva firme de salubritate iti ridica masina parcata ( pe unde se poate ) statul primeste 100 Ron si firma 600Ron pe zi... Daca asa vi se pare corect, atunci sa ramana si radarele fixe si din banii de amnezi sa isi ia 3 baieti destepti vile avioane si curve. De fapt eu zic sa platim toate taxele astora, lasati statul fara bani... ce e mai important statul sau bucuria a 1000 de insi instariti.
    2 0
  • in europa
    apropo in austria era sa raman fara carnet fiindca era un radar mobil fix pe o zona de restrictie pe autostrada. nu vazusem restrctia ca era usor mascata. dar asta nu e scuza. si in fara stau la panda ca au camere peste tot. in elvetia inebunisem de la camere. au din 50 m in 50 m. si seara fliturile lumineaza orasu. a nu sunt de acord sa dau bani de amenda la unu smecher de a lu boc daca ii dau ii dau statului pt drumuri.
    1 1
  • cristian
    speranta
    Ma bucur ca mai sunt oameni ce-mi impartasesc ingrijorarea, cat priveste subspecimenele de genul lui X, ce sa mai spun, gulagul ar fi o solutie prea blanda pentru ei, probabil ca si cobai pentru virusi si medicamente noi si-ar face treaba excelent.
    Silverblade, nu am mentionat nimic de drum cu 2 benzi si amenda pentru circulatia pe banda a 2-a, a facut-o altcineva, dar daca tot s-a vorbit de asta, intr-adevar, banda a 2-a este doar pentru depasire. Drumuri de genul Buc-Iasi am intalnit si in Grecia, si acolo lumea merge pe banda principala, iar daca din spate se apropia un alt vehicul cu o viteza mai mare, respectivului i se facea loc prin apropierea celorlalti de marginea drumului si intrarea pe banda suplimentara.
    Este foarte buna ideea atat timp cat te afli in imposibilitatea de a largi drumul la 2 benzi datorita gospodariilor apropiate de marginea acestuia, iti da oportunitatea sa eviti accidente in momentul depasirii. Din punctul meu de vedere, asa ar trebui sa fie toate drumurile cu o banda pe sens in Romania, daca tot le e greu sa faca autostrazi.
    Dar, ma rog, daca "semintarii" aruncatori de pungi pe geam se cred pe autostrada si circula pe acel drum cu 140-150 km/h fara sa tina cont de aglomeratie si reguli, ba mai mult, o si transforma in motiv de fala pe forumuri si ii iau pe "fraieri" la misto ca incurca circulatia, asta e, ce sa facem, atat e nivelul si asta e educatia primita.
    Si ma repet: radare fixe cat cuprinde, sute si mii din partea mea, amenzi cu usutrime si multe echipaje pregatite sa intervina cu sanctionarea. Va garantez ca intr-un astfel de ritm in maxim 1 an se civilizeaza toata lumea. Si da, banii de pe radare sa se duca la buget pentru constructie sau reabilitare de drumuri, nu virati in contul vreunei firme obscure.
    3 2
  • sunshine64sm
    Uraaaaaaaaaaaaaaa...
    no comment
    0 1
  • Pt. Gogo
    Eu traiam cu impresia ca diplomatii vorbesc mai multe limbi straine. Se pare ca, pt. tine, si romana e o limba straina...
    2 0
  • nu stiu cine sta sa va citeasca filozofiile pe un site de masini...dar e bine ca le scoate....cum sa circuli noaptea cu 50? adormi in fiecare comuna...asta daca functioneaza si noaptea...oricum cam stresante radarele astea..mai ales cand uiti de ele.
    2 0
  • iarasi pentru stalinistul Cristian
    Se pare ca esti idiot amice (cum spunea nenea Iancu) pentru ca tu mergi pe o distanta de 10-20 km la un drum si atat daca ai masina ..... ceea ce nu cred ....Daca ai face drumuri de 200-300 km pe zi cel putin si ai avea ceva neuroni ( nu cred ca ai ) nu ai mai gandi asa . La mers din localitate in localitate numai 100 km faci cam 2 ore . La mers cu viteza normala ....hai sa spun un 90 faci aprox. 1 ora si 6 min. , la 80 la ora (cum e cel mai rezonabil) faci o ora si 15 min . Si uite cum economisesti 45 min ... dar tu esti idiot amice .... SI PUNCT
    5 3
  • parintele
    idee
    problema e ca multe drumuri nationale si europene de la noi trec prin localitati. nu e bine, parerea mea ca a sistemul a fost gandit prost
    2 1
  • Pentru X
    Mi-a placut replica .Iar in ceea ce priveste radarele fixe ar trebui sa se vada cine a luat grosul spagilor (ca au fost) ca anumite firme sa aduca aceste radare mobile .... cu multe profituri oficiale in buzunarul patronilor respectivi ...de altfel proprietari de nume foarte sonore in viata mondena de la noi
    0 0
  • Pentru Gogo odrasla de diplomat
    de unde s-a pornit si unde s-a ajuns .... dar trebuie sa ti-o zic retardat ce esti . Puslama de fiu de diplomat tu facut trafic de influenta si te mai si lauzi cu asta. Spre deosebire de tine eu nu merg cu 200 la ora ca tine iar in Moldova ba smechere lumea e mai civilizata decat la Bucale ca in Moldova nu sunt ambuteiaje ca in Bucuresti . Idioti si cretini care merg pe banda din stg. cu 50 la ora sunt , dar sunt peste tot
    1 2
  • pt kkul de cotbir55
    nu sunt fiu de diplomat am lucrat la ambasada, e cu totul altceva. voi moldoveni aveti defecte multe pe care nu le comentez. idioti care merg pe banda stanga sunt in romania in afara incerca sa mergi si vezi ce patesti.si la voi in moldova a mai ramas cineva? trafic nu fac ca nu am spate. in bucuresti sunt ambuteiaje ca sunteti voi moldoveni mutati aici. in bucuresti sunteti majoritari.
    0 1
  • Gogo vine de la gogoman ?
    Ai lucrat la ambasada ... te-ai folosit de functia care o ai si ai scapat de unele amenzi .... asta inseamna trafic de influenta tarane ... asta ca sa vorbesc frumos . Mai pe romaneste esti un infractor. Cat despre moldovenii din Bucuresti ma lasa rece afirmatia ta . O mai ramas ceva oamini si in targ la Iasi . Iar pe ambuteiaje poti sa dai vina pe cocalarii de Bucuresti ca tine la care nu le ajungi la nas nici cu prajina .
    2 0
  • pt cristian
    Cristianeeeeeee Cristiane..... trezeste te tata si invatza sa mergi mai cu viata. oooooooooooof
    1 2
  • pro/contra
    am tot citit prin comentariile de mai sus(spicuit mai bine zis ca nu am avut timp sa le citesc pe toate) expresia "drum european". Va intreb eu pe voi spuneti-mi si mie de ce sa se mareasca viteza legala in localitatile strabatute de asa zisele "drumuri europene" cand mergi cu frica in san ca dupa oricare curba (din localitate sau nu) te poti trezi cu o caruta nesemnalizata in fata? sau cu un biciclist vai de capul lui ( a se citii "turmentat")? Numai pentru astea doua motive as lasa limitarea la 50 in localitati si as ridica-o eventual pe tronsoanele cu vizibilitate buna si foarte buna la 70. Sa va mai dau un exemplu pentru care as lasa aceste viteze exact asa cum sunt si as mai lasa si radarele montate ilegal: pe DN 7 Deva - Arad sa te trezesti la iesirea dintr-o curba cu un tractor in fata pe raza unei localitati cu limitare 70km/h> O spun pt ca am patit-o si sincer nu a fost chiar placut. Radarele acelea, ilegale sau nu, uneori isi fac datoria pe tronsoanele cu risc de accidente marit. Nu ar trebuii sa le blam atat de mult pt ca nu fac altceva decat sa "forteze" putin respectarea legii. Sunt cu totul si cu totul impotriva acelor pilitisti "sacali" care stau la panda in masinile lor inscriptionate sau nu pe tronsoane in care limitarea de viteza este aplicabila in sezonul rece si care de cele mai multe ori este de !!!!!! 40km/h pe un drum european pe care toata lumea stie viteza maxima admisa de lege. Da sunt impotriva acestor "pandaci" care nu fac altceva decat sa iasa la "aer", parca sunt la iarba verde sa isi faca "norma lunara" de procese verbale.
    2 2
  • Claudiu
    E85
    Pentru toti cei care au scris pana acum despre E85: Soseaua aia are 2 benzi. O banda pe sens. Chestia aia din dreapta este banda de urgenta/banda de accelerare-decelerare.
    De aici tragem niste concluzii:
    -nu poate nimeni sa iti faca scandal ca mergi pe banda dinspre axul soselei, care e banda 1.
    -e interzis sa mergi pe banda din dreapta
    -ai voie sa te bagi pe contrasens pentru depasiri.
    1 1
  • blondu28
    uraaa dai bataieee
    mm asa da de la severin la craiova sunt 110 km inainte faceam o ora si un pic dupa ce sau pus camere faceam doua ore jumate
    2 2
  • adevarat ce spune claudiu
    si pentru cel care a spus k se poate circula doua masini pe benzile alea sa faca proba el cu s fara s
    2 0
  • nu mai vorbiti in necunostinta de cauza....
    sunt de acord, cu cei care spun ca acum toti idiotii vor apasa pedala de acceleratie, si pot aparea victime colaterale nevinovate....ceea ce e regretabil si trist, dar nu mai vorbiti in necunostinta de cauza......si eu sunt perfect de acord sa fie radare in localitati, atata timp cat drumul principal ocoleste toate satele, sau si mai bine, exista autostrada.....intr-adevar, daca atunci te mananca sa te bagi in comuna sa fii obligat sa nu depasesti viteza regulamentara.....dar atata timp cat n-ai alta varianta si esti obligat sa treci prin sate (in jud. CJ si MS, in BV sunt unele sate unde E60 ocoleste comunele si satele) la un drum sa zicem Cluj-Brasov de aprox. 280km pierzi 1-1,5 ore datorita acestor restrictii....iar daca faci drumul de 3ori pe saptamana sunt deja aproape 5 ore pierdute degeaba pe drum....si se mai adauga si faptul ca sunt locuri unde sunt puse "capcana" ...de exemplu renumitul sat Martinesti intre Turda si Cluj...care este singurul sat cu restrictie de 50 in loc de 70 ca in restul localitatilor...iar daca nu stii, sa fim seriosi, si numa din obisnuinta ca in restul localitatilor ai mers cu 70km/h o musti...chiar rau de tot(216 RON amenda :D ....asta ptr ca acum a patit-o o prietena, si astept si eu, ca si eu am muscat-o acolo)...mai ales ca drumul e pe 4 benzi, asfaltul bun, si curbe......putine, largi, si cu vizibilitate foarte buna....pe de alta parte, sunt amplasate radarele chiar la 2-3m...hai sa zicem 5 de tabla cu intrare in localitate.....ori daca in afara localitati am 100 restrictia, consider ca ar trebui sa fie macar la 20-30 m ca sa am timp sa incetinesc......ba consider ca ar trebui chiar sa am spatiu incat sa incetineasca masina doar ptr ca am luat piciorul de pe acceleratie, nu sa apas din plin acceleratia......chestiile astea mi se par nesimtire curata, dar repet nu sunt nici adeptul idioteniei de care dau dovada unii care merg cu 100 in localitate....si in satele unde nu sunt radare nu depasesc 60-70....cel mai bine ar fi sa se faca ca si in jud. BV (la Maierus stiu ca este, numele celorlalte sate nu le retin) si drumul european sa ocoleasca localitatile, si cine intra in localitate, n-are decat sa respecte restrictiile si daca nu sa fie amendat sanatos...dar cine se grabeste sa ajunga la meeting,examen,spital sau mai stiu eu ce sa nu fie obligat sa piarda timpul degeaba....
    ptr replici va rog precizati la subiect "@Leni" si raspund cu placere "provocarilor" :)
    5 0
  • Cristi
    INTARZIERE
    Deci din 24 aprilie is suspendate si voi abia acuma aflati...frumos:))
    1 0
  • animalutul20
    hehehhe
    daca administratorul drumului ar fixa o limita rezonabila de 70-80 cred ca nimeni nu ar fi impotriva radarelor fixe.......aia de la cotorca au 50 m de sat dar au radar fix.......................toate astea baga bani la jmecherii cu intrari la partide.............

    cand se finalizeaza ancheta domnule toba?????nu cumva ar trebui sa dai pe goarna care e legal si care nu dupa ancheta???
    3 0
  • Ce de soferi
    Oare cati dintre voi dragi colegi de forum semnalizati la schimbarea directiei de mers, sau va asigurati de doua ori, sau dati dovada de prudenta in trafic?

    O sa ziceti ce vorbeste asta, pai avem pretentii de drumuri nemtesti dar aia sunt mai civilizati in trafic.

    Luati atitudine. Sa ne disciplinam.
    3 0
  • Vai de curu nostru pe drum european cu 50 km/h ba chiar si cu 30 km/h pe centura la Roman sa ne fie rusine nu sunt impotriva acestor radare fixe dar sa se stabileasca o limita decenta in fond si la urma urmei strada e pt autoturisme nu pt pietoni carute si alte d astea dar na e romania caruta e inca la putere. Am facut 10 ore din capatul celalalt al germaniei din Hamburg pana la Oradea aproximativ 1500 km si de la Oradea la Iasi am facut 13 ore aproximativ 500 km nah judecati si voi au si in Germania si in Ungaria si in Austria camere radar dar nu se ia nimeni de tine daca in loc de 120 la ora mergi cu 150 si din cate tin minte pe autobanda nu cred sa fi vazut limita de viteza sub 100 km/h doar daca erau ceva lucrari dar nah acolo strada e pt masini nu ca la noi pt toate tractoarele carutele si alte atelaje unde avem si noi un petec de drum bun pun si astia camera cu 50 la ora asta e traim intro tara plina de hoti cica le pun pt prevenirea accidentelor, aiurea le pun pt hotia lor sa demonstrat de nenumarate ori ca daca toata lumea merge cu viteza constanta fie ea si peste 100 km/h sunt accidente mult mai putine dar daca la fiecare localitate trebuie sa reduci ba chiar sa franezi normal ca se gaseste cate unu care mai uita sa franeze sau nu e atent schimbarile astea de viteza nu au sa reduca niciodata accidentele. DIN NOU SPUN TRAIASCA HOTII CARE NE CONDUC FAC CE VOR IN TARA ASTA SI NU II TRAGE NIMENI LA RASPUNDERE.
    4 0
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    Domnilor, oare trebuie neaparat camere si radare sa fim nevoiti sa respectam regulile de circulatie ? Daca se impun limite de viteza se fac doar pentru a informa participantii la trafic de o zona cu restrictie de viteza, care nu este intimplatoare, si asta datorita starii in care se afla toate strazile. Pai ce ati mai zice daca la toate trecerile de pietoni se vor pune camere ? E oare asa greu sa respectam regulile de circulatie ?
    Cand a zis cineva mai sus ca se vor bucura unii , ati sarit toti de parca va ars cu tigara, oare cati dintre voi ati fost intr-o situatie critica pe strada tocmai din cauza unor "cocalari" care nu respecta regulile ? si atunci sa vad ce mai comentati ! cand il vezi ca vine cu o masina cat un camion pe sensul tau de mers ,bolovanul nu mai are loc sa intre in coloana, si iti mai da si flasuri sa te dai deoparte, eventual sa intri in sant pe undeva sa treaca el MARLANUL ca de are masina tare, si spun asta cand vine din sens opus nu din spate. Dar asta e , nu poti fi altfel ca esti denigrat de cei care se simt cu musca pe caciula.
    1 2
  • Este lege care spune carutele nu au ce cauta p drumurile publice de ce nu se respecta pietonii traverseaza doar pe zebra si se asigura de ce nu se respecta biciclisti trebuie sa aiba vesta reflectorizanta si sa circule cat mai aproape de marginea drumului de ce nu se respecta plus alte si alte asemenea legi care sunt date dar nu se aplica si nu se respecat si sunt trecute cu vederea de politia romana daca sar respecta astea cred ca sar putea mari si limita de viteza in localitati dar nah atunci nu ar mai iesi profitul ca normal ca la ala cu caruta nu ai ce sa ii mai iei ca nu are permis nu are nimik si la ala cu bicicleta nu poti sa ii iei boii de la bicicleta asa ca las ca ii ardem pe soferi le luam permis bani de asigurare bani de rovinieta bani de impozit p auto si alte taxe ca nu mai are omu bani nici d motorina nici d alte piese d schimb ii mai ardem si cate o amenda lunar pt depasirea cu 10 km/h a vitezei legale si neam facut norma de bani nici nu t mai miri dc majoritate masinilor scartzaie din toate bucsele macar de ar ajunge banii astia in drumuri si parcari da ajung in buzunarele hotilor de la conducere care fac magarii cu diferite firme a se vedea cum au fost instalate si camerele astea radar o sa am barba pana la genunchi cand o sa vad un primar gasit vinovat bagat la puscarie ei amendeaza primaria de parca primaria e de vina ca primaru face magarii cu bani publici trebuie sa inceteze chestia asta si sa se treaca la tragerea la raspundere a persoanelor care sunt de vina nu a institutziilor publice care au sa plateasca amenzile tot de pe spatele oamenilor au amendat primariile mare scofala au facut primarii contabilii si altii de prin primarii li se rupe lor treaba merge innainte camere sisteme de alarma de supraveghere calculatoare toate facute cu magarii pe bani publici Dar dupa cum spuneam corb la corb nu scoate ochii deci hotia e predominanta in conducerea din romania si puscariile sunt pline de amaratzi care au furat ca nu aveau ce manca. Sa le fie rusine daca sunt ilegale de ce amenzile date pana in 24 nu se anuleaza ?
    1 1
  • Vai draga doamne sa autosesizat politia romana si organele ca ar fi oarece probleme la contractele si felul cum sau dat aceste contracte pt montare acestor camere radar hai sa fim seriosi au vreo 2 ani de cand sa inceput montarea si ei acuma sau trezit probabil au incetat baietzii sa mai cotizeze unde trebuie sau nu au cotizat cat trebuie sau castigau ei mai mult decat cei de sus deci atinut hotia vreo 2 ani dupa care sa imputit treaba ca a fost cineva nemultumit probabil de cat castiga de pe urma acestor camere in acest caz hotia e prea adanca si ca de obicei nu o sa fie nimeni vinovat au sa se rezolve treburile au sa fie toti cu acte in regula bineinteles tot ilegal facute si treaba o sa mearga inainte
    0 0
  • @Leni
    Bravo! dupa ce am citit tot ce au scris majoritatea celor ce se zbat pe tema acest subiect pot zice ca ai pus punctul pe" I " cat despre domnul cristian pot zice ca s-a agitat degeaba deoarece aici ne spunem doar parerile si la urma ies niste discutii contradictorii cu atac la persoana ce in fond nu schimba cu nimik legile romanesti.
    2 0
  • cristian
    concluzie
    Bine punctat mai sus, cei care sar cu gura sunt de obicei 'cetatenii' care dau dovada de spirit anti-civic. In frunte cu domnul Daciamagna, pentru care singurele argumente cu care poate combate o discutie sunt jignirile. Ce pot sa-ti spun, stimabile, decat sa te las in plata Domnului si sa-ti vezi de viata ta in gradina cea mare a Lui unde se aduna cei ca tine. Asa te-ai nascut si asa vei ramane toata viata ta. Si, ai grija, poti castiga cateva minute la un drum, dar esti pregatit sa oferi in schimbul lor viata ta sau, mai rau, viata altcuiva care nu are nici o vina? Nu esti decat un exemplu de frustrare incredibila provocata de viata grea pe care toti suntem nevoiti s-o traim. Pentru tine si cei ca tine, toate relele se datoreaza statului, el e de vina pentru tot ce ti se intampla rau, prin urmare sfidarea legii ti se pare ceva normal, firesc, un raspuns corect la conditiile de trai. Desi nefericitul pe care il vei lua la un moment dat pe capota nu a gresit cu nimic si poate se bucura de viata. Dar, in lipsa aplicarii legii si folosirii a cat mai multor instrumente pentru a o aplica, cam asta e consecinta. Multi needucati care s-au vazut cu carnetul in buzunar si cu masina luata pe credit, desi ei n-au nici ce manca de pe o zi pe alta.
    Pana la urma cred ca, pentru potolirea acestor indivizi, as fi de acord si cu faptul ca radarele fixe sa fie in grija unor firme private. Orice, numai sa-i potoleasca odata din goana asta dupa timp inutila, stresanta si provocatoare de tragedii. Macar luati si voi exemplu de la oamenii din alte tari, si ei au problemele lor si nu mai gonesc ca descreieratii pe strazi.
    1 3
  • cristian
    completare
    A, si apropo, dupa 20 de ani de democratie, asa ati ajuns sa o intelegeti voi? Ca democratie inseamna sa ti se permita orice, si ca aplicarea si respectarea legii e stalinism? Nu va suparati, dar va meritati soarta si saracia materiala si spirituala in care va zbateti. Aplicand gandirea asta, toate statele din vestul Europei sunt staliniste?? Si voi vreti, cu gandirea asta, sa ajungeti la prosperitate? Aveti noroc daca faceti rost de bani sa va luati o paine a doua zi, la mentalitatea asta.
    1 2
  • Pentru tov. cristian
    cand legile nu sunt bune mi se pare logic sa fim impotriva lor sau nu cumva tu crezi ca toate legile sunt bune ....
    2 2
  • GriShobo
    Treaba asta are si parti bune si rele....
    1 1
  • completare pentru tov. Cristian
    Tu ai privire ingusta si tot ce zice guvernul pentru tine e foarte bine, indiferent de guvern, si tu porti niste ochelari de cal
    2 2
  • @daciamagna
    Mai Daciamagna, altceva decat tovarasi si comunisti mai ai in cap? Gata, am inteles, nu esti de acord cu cristian, dar chiar devii penibil pe bune! Las-o si tu in pana mea ca deja esti agasant! Ce legi nu sunt bune, alea care te limiteaza la 50 in orase? Pai cum mama ei de treaba crezi ca e prin alte tari, te lasa cu 100 prin localitate?
    1 2
  • @gicu
    ma bucur ca esti de o parere....
    nu dar asta e adevarul....eu oricum nu depasesc viteza de 60-70 in sate, daca e radar sau nu.....ptr siguranta mea si a celor din masina, respectiv a altor participanti la trafic....dar sa fii obligat sa mergi cu 50km/h jumate din drum e o prostie.....daca ar fi autostrada(sau macar cum am spus si mai sus, macar sa ocoleasca drumul european satele) atunci as fi de parere ca e ok sa bagi amenzi de 1000RON ptr depasirea vitezei in sate.....dar asa singurul lucru care-l rezolva radarele este ca inconstientii inainte de radar franeaza si merg cu 70....si cum au trecut de radar conduc la fel de idiot si inconstienti si te depasesc pe linia continua(chiar dubla!!!) unde-s 2 benzi....in loc sa treaca naibii de tine in sat unde-s 4benzi si sa se duca........am patit odata, intre cluj si turda, un camioanele se depaseau pe linia dubla in curba(!!!!) intre localitati si era sa ne spulbere pe noi si inca vreo 2 care circulam regulamentar.....pe aia nui vede politia, ca doar sunt pe ruta aia radare, n-are rost sa iasa la monitorizat traficul.....de-asta nu le consider benefice radarele in conditiile acestea........ii restrictioneaza pe cei care chiar circula normal si vor sa ajunga in timp util undeva, iar idiotii tot idioti raman, doar ca intre radare....mai mult, politia nici nu se mai oboseste sa iasa sa-i vada cum depasesc pe linia continua, sau cum circula carutele pe drumul european E60, sau cum cate un tractor nesemnalizat imprastie tone de noroi pe drum....etc.....
    1 1
  • @ Dan
    La legile care sunt prost facute am spus-o in general si nu in particular . Iar despre viteza de 50 la ora in loc. mi se pare o absurditate . Trebuie respectat si timpul nostru, dar in acelasi timp sunt de acord si cu ideea ca si noi suntem in multe privinte in trafic badarani ...
    1 1
  • Brabus
    le iau pe amindoua?
    salutare.
    de ziua mea am primit 2 cadouri in plic. unul e datat 17.04 si unul 24.04. ambele 65 in zona de 50 in acelasi loc (deh, dus-intors).
    oare ma incalta cu amindoua sau numai cel din 17.

    si on-topic: sint de acord cu ele dar din alte considerente: adica nu imi fac asa de mari griji de cei din contrasens (desi ar trebui) cit de vietuitoarele din localitatile unde-s amplasate radarele si care de cele mai multe ori confunda strada cu curtea proprie. nu de putine ori am avut noroc ca mergeam cit de cit regulamentar si am putut evita sau opri la timp cite o lele sau un bade.
    0 1
  • Blana
    Super , la blana minim 200km/h
    0 2
  • decii..deciii...
    exista o chestie care o pierdem toti din vedere:
    1-NOI NU SUNTEM NIMIC, PENTRU CA AM DEMONSTRAT ASTA IN TOTI ANII ASTIA(19-pana acum),
    2-NU SUNTEM O CIVILIZATIE UNITA, NU SUNTEM MANDRII DE CEEA CE REPREZENTAM CA POPOR, NATIE(s-au kg meu),
    3- NU SUNTEM LA PUTERE CA SA AVEM UN CUVANT DE SPUS,
    4-TOATE ACESTE LUCRURI NE FAC SA REFULAM AIUREA PE AICI, OF TOPIC, ON TOPIC sau "Mother F. Topic"
    5-LEGEA VA TREBUI SA O RESPECTAM PENTRU CA ESTE LEGE, DA ?!, E LEGE SI NOI SUNTEM LA NIVELUL PRESULUI, UNDE NU SE POATE FACE NIMIC...DIN CAUZA CARACTERULUI NOSTRU GENERAL, MANIPULABIL, LAS, EGOIST, DUSMANOS si mai zic si-un...etc.
    ....
    Acum: daca legea ar fi coroborata cu o gandire buna in optimizarea infrastructurii drumurilor sunt de acord sa se puna 44.200 de radare "stealth", "hidden", "buried", "feng shui", oriunde vrea "organu"
    Si inchei cu intrebarea: dar daca nu sunt de acord, ce rezolv ?! Ce ?!
    3 0
  • cristian
    ptr . cristian.-\sper sa ai o moarte la 50 la ora.\
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru