Radical a lansat prima sa maşină de stradă - SR3 SL

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.01.2011
Deţinătorii recordului absolut pe Nurburgring, Radical, au lansat prima lor maşină de stradă, denumită SR3 SL. Dezvoltă 300 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.0 secunde. Costă doar 81.222 de euro fără taxe.

Englezii de la Radical au realizat primul lor model de stradă, pe care l-au botezat SR3 SL. Modelul reprezintă o versiune cuminţită a lui SR3, care beneficiază de toate elementele necesare circulaţiei pe drumurile publice, alături de un sistem de suspensie mai prietenos cu spatele şoferului. Motorul utilizat de acest model este un Ecoboost de 2.0 litri, care va intra în echiparea lui Focus ST în decursul acestui an. În versiunea Radical, motorul furnizează aproximativ 300 CP.

Cei de la Radical spun că modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproape 3.0 secunde. În primele două trepte, cuplul motor este limitat cu ajutorul electronicii pentru a limita tendinţa roţilor de a se învârti în gol, dar începând cu treapta a treia, toţi cei 460 Nm sunt oferiţi de la 1.700 rpm. Viteza maximă a modelului este de 265 km/h, iar roţile din spate sunt angrenate de o transmisie secvenţială cu şase rapoarte, controlată prin intermediul padelelor de pe volan.

Un Radical SR3 Street Legal costă echivalentul în lire sterline a 81.222 de euro fără taxe. Opţional, cei de la Radical oferă un pachet sport, care include un set de hărţi de injecţie şi aprindere pentru unitatea ECU şi un sistem de calibrare a acestora, un eleron special de competiţie şi anvelope de competiţie.

Vânzările încep din luna martie, iar constructorul de supercar-uri care deţine recordul absolut pe Nurburgring vrea să vândă între 30 şi 50 de unităţi pe an.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • pacpac
    aaa
    daca as avea masina asta oare m-ar prinde fiscu sa ii platesc taxa de prima inmatriculare???
    2 2
  • recordul de pe nurburgring
    masina ca masina, dar si pilotul are niste cojones.
    4 0
  • pilotul ala are "sange in pilotaj" nu "pilotaj in sange " ;)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru