Recall masiv la Audi A6 Quattro si Allroad in SUA

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 19.05.2008
Din cauza unor posibile scurgeri de combustibil, 68.240 de Audi A6 Quattro si Allroad vor fi rechemate in service.

Esential

68.240 de unitati Audi vor fi rechemate in service pentru probleme la rezervorul de combustibil.

Audi recheama in service un total de 68.240 unitati comercializate de divizia americana a Grupului Volkswagen, din cauza unei defectiuni la rezervorul de combustibil. Modelele care fac obiectul recall-ului sunt modelele Audi cu tractiune integrala: A6 Quattro fabricate in perioada 2001-2004 cu motorizarile de 2.7 litri, 2.8 litri sau 3.0 litri si Allroad fabricate intre 2001 si 2005 echipate cu propulsoare de 2.7 litri sau 4.2 litri.

Problemele semnalate la aceste modele se refera la imbatranirea prematura a materialelor plastice utilizate la confectionarea unei valve din interiorul rezervorului de combustibil, alaturi de rezistenta slaba la indoire a ventilatiei din aluminiu. Combinatia celor doua probleme poate conduce la scurgeri de combustibil.

Tehnicienii reprezentantilor zonali Audi vor intari elementele valvei sau vor repara spartura deja existenta pentru a evita provocarea unui incendiu asupra vehiculului. Proprietarii modelelor Audi care sunt incluse pe lista de recall se vor prezenta in unitatile service dupa 30 mai 2008.

Via | Carscoop

Comentarii (6)

  • george
    DADURA SI ASTIA CU OISTEA-N GARD...
    Nu ca ar fi singura masina pentru care se face recall cu scopul de a evita eventuale incendii, dar masina asta are un nume "care gadila urechea intr-un mod placut" si sapa adanc in buzunarul/contul celui care vrea sa o "legitimeze" pe numele lui...teoretic n-ar fi trebuit sa se intample dude din astea...
    In alta ordine de idei, daca un recall de 68.240 de bucati poate fi calificat drept "MASIV", care ar fi determinantul corect pentru un recall de 2 - 3 MILIOANE de unitati?!?
    1 0
  • AndreiRN
    Calitatea VW
    Pai se pare ca le cheama pe TOATE in acest recall. Ce se intampla cu VW care au acelasi defect? Prea ieftine pt un recall?
    0 0
  • Unde este mult laudata calitate a supermasinilor audi?
    0 1
  • y
    ganditi-va si voi ca din 2001 pana in 2008 sunt cam 7 ani , nu mi se pare cine stie ce ca se face recall dupa o asa perioada , e normal sa imbatraneasca un plastic ... io in locul lor nu mai rechemam nimic :D
    1 0
  • Mester Bogdan
    Adi
    Nu stiu ce masina sa imi cumpar. Am un Audi A4, motor de 2000 benzina din anul 2002. A trebuit sa-i schimb motorul. Unde e calitatea masinilor de altadata
    ? Nu stiu ce masina sa imi i-au acum.
    0 1
  • masini noi
    si eu am fost chemat cu bmw-ul la dealer ca cica verificare de rutina si m-au pus sa cheltui vreo 2000 euro pentru cica niste fleacuri. Zic si eu ca Adi: unde e calitatea de altadata, vad ca si Audi are probleme cu modelele din 2001
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru