Renault a pierdut peste trei miliarde de euro in 2009

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.02.2010
Desi a reusit sa isi reduca costurile cu 17% in 2009, Renault a pierdut 3.125 miliarde de euro in decursul anului trecut, jumatate din aceasta suma fiind pierduta de subsidiarele Renault.

Francezii de la Renault au anuntat recent rezultatele financiare pentru anul 2009. Cei de la Renault au pierdut 3.125 miliarde de euro in decursul anului trecut si grupul Renault-Nissan se asteapta la un an greu. Alianta Renault-Nissan a inregistrat o scadere a veniturilor de 10.8 procente in 2009, atingand 33.712 miliarde de euro, iar situatia a fost “salvata” in ultimul sfert al anului, cand vanzarile au crescut semnificativ pe unele piete.

In urma cu doi ani, Renault inregistra un profit net de 571 milioane de euro. La doar o ora de la redechiderea bursei din Paris, actiunile Renault au scazut cu 3.62 procente din cauza vestii legate de profiturile marcii frantuzesti. Carlos Ghosn, presedintele aliantei Renault-Nissan, a anuntat ca Renault si-a marit ota de piata si ca are un flux pozitiv de lichiditati in ciuda crizei financiare, cu toate ca se asteapta la vremuri dificile pentru piata din Europa.

Carlos Ghosn se asteapta ca piata auto din Europa sa scada cu 10 procente in 2010 din cauza conditiilor economice dificile.

Renault va incerca sa isi intareasca pozitia pe piata indeosebi prin economiile emergente si isi va mari cooperarea cu partenerul sau nipon – Nissan. Cei doi constructori vor sa economiseasca un miliard de euro in 2010 prin impartirea costurilor noi. Totodata, cei de la Renault au declarat ca si-au redus costurile cu 17% in 2009 si ca jumatate din pierderile sale au aparut din cauza diviziilor sale din alte tari.

Via | Drive.au

Comentarii (11)

  • Enorm
    Pierderile sunt destul de serioase in conditiile in care 2010 se anunta un an la fel de rau ca 2009. Cred totusi ca C.G. este suficient de destept sa imbunatateasca situatia.
    3 6
  • Robert
    Renault
    Pentru a strange lichiditati, cei de la Renault vor vinde foarte probabil, pachetul de 21 % detinut la AB Volvo ( Volvo Trucks, Renault Trucks, Nissan Diesel si Mack ), Renault fiind in prezent cel mai mare actionar a grupului suedez .
    7 2
  • Ungaro_
    Renault un nume slab in lumea auto ! Pe langa marcile auto germane renault este nul ! Nu-i de mirare,era de asteptat scaderea profitului,o tendinta care cred ca va cintinua !
    7 17
  • @Ungaro_
    Mai degraba tu esti NUL ca si cultura auto. Revizuieste-ti atitudinea!
    16 5
  • PIERDERI MARI
    Renault un nume slab in lumea auto ! CIFRELE O SPUN NU NOI
    4 14
  • @all
    daca renault este un nume slab sau nul cum il numiti, atunci toyota cum este? care a avut pierderi de 10 miliarde de euro anul trecut????
    12 1
  • Carlos
    3 mld euro sunt o nimica toata!
    Ford a avut o pierdere de 14,7 miliarde de dolari in 2008, iar acum si-a mai revenit... care-i problema?! lucrurile astea se intampla... cuvantul "recesiune" va spune ceva??? Nici Fiat nu sta pe roze cu o pierdere neta de aproape un mld. euro pe 2009...
    12 2
  • mircea
    @sacalulvic
    toyota a avut pierderi mai mari decat renault si din cauza ca are mai multe uzine, angajati, dealeri. daca faci raportul asta ai sa vezi ca renault chiar a avut ceva pierderi fata de toyota.
    0 9
  • Carlos
    @ mircea
    Alianta Renault-Nissan are 75% din cat vinde Toyota, deci daca face cineva acel "raport" o sa-si dea seama ca esti un prost.
    9 1
  • Mi-ar parea rau sa dea faliment inaintea lu pejo....
    2 7
  • Renault
    doar in visele voastre!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru